Forţele israeliene au recuperat trupurile a cinci ostatici din Gaza

Forţele israeliene au recuperat miercuri corpurile a cinci ostatici ucişi în atacul Hamas din 7 octombrie şi reţinuţi în Gaza de atunci, a anunţat armata israeliană, citată de Reuters.

Urmărește
252 afișări
Imaginea articolului Forţele israeliene au recuperat trupurile a cinci ostatici din Gaza

Forţele israeliene au recuperat trupurile a cinci ostatici din Gaza

Maya Goren, o educatoare de grădiniţă în vârstă de 56 de ani, a fost ucisă în timpul atacului asupra kibbutzului său, Nir Oz, potrivit Radioului armatei israeliene, una dintre comunităţile cele mai afectate în atacul mortal din sudul Israelului care a declanşat războiul devastator.

Ceilalţi patru ostatici erau doi soldaţi în rezervă şi doi soldaţi recruţi ucişi în luptă în timpul atacului din 7 octombrie, a declarat armata.

Trupurile lor au fost recuperate din zona Khan Younis din sudul Gazei, unde forţele israeliene au lansat noi raiduri săptămâna aceasta.

Cei cinci se numărau printre cei 120 de ostatici aflaţi încă în Gaza, dintre care aproximativ o treime au fost declaraţi morţi in absentia de către Israel, pe baza concluziilor medico-legale, a informaţiilor, a interogatoriilor militanţilor capturaţi, a înregistrărilor video şi a mărturiilor ostaticilor eliberaţi.

Într-un discurs susţinut miercuri în faţa Congresului SUA, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că guvernul său este implicat activ în eforturi intense de eliberare a ostaticilor rămaşi, eforturi care, în opinia sa, vor avea succes.

O delegaţie israeliană va participa săptămâna viitoare la discuţiile pentru a obţine o încetare a focului în Gaza şi eliberarea ostaticilor - mediate de Statele Unite, Egipt şi Qatar - a declarat miercuri un oficial israelian. Hamas doreşte un acord de încetare a focului pentru a pune capăt războiului din Gaza, dar Netanyahu spune că războiul nu se poate încheia înainte ca Hamas să fie învinsă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
gaza,
ostatic

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici