Forumul Anual al Rutelor Culturale ale CE, la Sibiu. Capitala Culturală din România nu e pe hartă

Peste 150 de invitaţi din 33 de ţări participă, de miercuri, la Sibiu, la Forumul Anual al Rutelor Culturale ale CE. Singura Capitală Culturală Europeană din România, Sibiul, nu este prezentă pe această hartă, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif,

Urmărește
134 afișări
Imaginea articolului Forumul Anual al Rutelor Culturale ale CE, la Sibiu. Capitala Culturală din România nu e pe hartă

Discuţii despre rutele culturale europene, la Sibiu. Capitala Culturală din România nu e pe hartă

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la deschiderea Forumului Anual al Rutelor Culturale ale CE, că este important că s-a reuşit organizarea acestui eveniment în România, pentru că poate da o noup semnificaţie turismului cultural din România.

„Avem 150 de invitaţi din peste 33 de ţări. Este o premieră naţională, ne-am luptat cu ţări importante pentru a reuşi să aducem acest forum în România. Este important pentru noi pentru că o să dinamizeze şi o să dea noi semnificaţii turismului cultural în România. Avem un patrimoniu foarte vast pe întreg teritoriul ţării, trebuie să profităm la maximum de ce avem, iar acest forum este o oportunitate pentru noi”, a spus Trif.

Biserica Fortificată de la Cisnădioara, din judeţul Sibiu, şi-a manifestat, deja, intenţia de a fi introdusă în aceste rute culturale.

Întrebat dacă oraşul Sibiu, singurul oraş din România care a fost Capitală Culturală Europeană are un obiectiv pe harta rutelor culturale, Bogdan Trif a răspuns că nu există niciunul.

O să demarăm într-un viitor cât mai scurt toate acţiunile pentru a avea documentaţia completă. Estimăm că pentru a avea o documentaţie completă ne trebuie cam două luni, după care o să-şi urmeze circuitul şi este important să avem şi noi la Sibiu un astfel de monument care să fie inclus într-o rută culturală europeană

„Nu există niciun obiectiv. Primăriile sau cei care deţin obiectivele nu au depus proiecte în acest sens. Trebuie parcurşi nişte paşi, depuse nişte documente”, a răspuns ministrul Turismului.

Sibiul este singurul oraş din România care a deţinut titlul de Capitală Culturală Europeană, în anul 2007.

România este prezentă în opt rute culturale europene. Este vorba de Ruta Cimitirelor semnificative (cu Cimitirul Bellu, din Bucureşti), Ruta Reţeaua Art Nouveau (cu Oradea), Ruta Atrium, unde sunt Centrul civic din Bucureşti, din Iaşi şi, mai nou, Ştei, din Bihor, Ruta Moştenirii evreieşti, cu Sinagoga din Piatra Neamţ, cea mai veche sinagogă, Ruta Cortinei de Fier, unde sunt judeţele Bihor, Mehedinţi şi Timiş, Ruta Împăraţilor Români, Ruta Drumul Vinului, precum şi Ruta Transromanica, unde este prezent oraşul Alba Iulia.

Potrivit datelor de la Ministerul Turismului, numărul celor care au vizitat un obiectiv după ce a fost înscris în rute culturale europene a crescut cu aproximativ 15 la sută, ultimele cifre fiind despre Ruta Transromanica.

Lucrările celui de-al IX-lea Forum Anual Consultativ al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei se desfăşoară la Sibiu, la Muzeul Astra, în perioada 2 - 4 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici