Pe uşile celor două birouri scrie "Protest".
Totodată, la Curtea de Apel Bucureşti şi la Judecătoria Sectorului 1 protestează alţi 20 de grefieri.
Reprezentanţii sindicatului Projust a personalului auxiliar din justiţie au spus, miercuri, că aşteaptă să fie chemaţi la negocieri la Ministerul Muncii, în caz contrar urmând să declanşeze greva generală în termen de 48 de ore.
Reprezentanta Projust, grefiera Ştefania Teleman de la Curtea de Apel Bucureşti, a declarat, marţi, că sindicaliştii aşteaptă să fie chemaţi miercuri, la Ministerul Muncii pentru negocieri, în caz contrar urmând să declanşeze un alt conflict de muncă şi greva generală în 48 de ore.
Grefieri, arhivari şi alţi reprezentanţi ai personalului auxiliar de la cele şase judecătorii din Capitală, precum şi de la tribunal şi curte de apel au participat la un protest scurt, marţi, declarându-se "revoltaţi" de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, care a amendat faptul că magistraţii îşi legiferează acordarea de drepturi salariale, interferând în activitatea celorlalte două puteri ale statului, Executiv şi Legislativ.
De altfel, preşedintele a anunţat, luni, că a sesizat Curtea Constituţională pentru soluţionarea conflictului juridic de natură constituţională dintre autoritatea judecătorească, pe de o parte, şi Parlament şi Guvern, pe de altă parte, având ca motiv depăşirea atribuţiilor de către puterea judecătorească, în privinţa sporurilor salariale.
Protestele personalului auxiliar au început în urmă cu o lună, principalul motiv de nemulţumire fiind faptul că nu s-a pus în aplicare contractul colectiv de muncă negociat în decembrie anul trecut cu Ministerul Justiţiei. Alte motive de nemulţumire erau legate de neplata drepturilor salariale restante.