- Home
- Social
- ORADEA, (06.07.2018, 22:05)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fost comisar de poliţie, condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru luare de mită
Un fost comisar de poliţie din Satu Mare, Adrian Bota, a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Oradea, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, acesta fiind acuzat că a primit bani să intervină într-un dosar pe care îl instrumenta.
Urmărește
2322 afișări
Fost comisar de poliţie, condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru luare de mită
Potrivit sentinţei publicate, vineri, de portalul instanţelor, lui Adrian Bota i s-au interzis şi mai multe drepturi pe o perioadă de 5 ani, ca pedeaspă complementară.
„Se aplică inculpatului Adrian Bota pedeapsa de 3 ani închisoare, la care adaugă un spor de 4 luni închisoare în regim privativ de libertate pentru luare de mită şi trafic de influenţă, şi interzicerea unor drepturilor, cu referire la calitatea de poliţist, pe o perioadă de 5 ani, cu titlu de pedeapsă complementară”, se arată în documentul citat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
ChatGPT devine accesibil prin telefon şi WhatsApp
-
Wizz Air mută trei curse din Bucureşti pe Aeroportul Băneasa din 2025
-
Nuclearelectrica, contract de 1,9 miliarde euro pentru retehnologizarea unităţii 1 de la Cernavodă
Sentinţa Curţii de Apel Oradea este definitive.
În 21 mai 2015, Adrian Bota a fost trimis în judecată, în arest la domiciliu, de procurorii DNA Oradea, fiind acuzat că a primit 180.000 de euro, în bani şi bunuri, de la un bărbat căruia îi promisese că va interveni favorabil într-un dosar penal al acestuia, pe care îl instrumenta.
Potrivit unui comunicat transmis de DNA la acel moment, Adrian Bota, comisar de poliţie la Serviciul Cercetări Penale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, la data faptelor, a pretins şi primit de la un denunţător, în perioada 2006-2008, bani şi bunuri totalizând 180.000 de euro, poliţistul fiind reţinut în 22 aprilie 2015.
"Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Adrian Bota, ofiţer de poliţie la IPJ Satu Mare - Serviciul cercetări penale, cu gradul profesional de comisar de poliţie, la data faptelor, pentru luare de mită, în formă continuată, trafic de influenţă, în formă continuată şi două infracţiuni de spălare de bani. Procurorii au reţinut că Bota, în perioada 2006-2008, a pretins şi primit de la un denunţător bani şi bunuri totalizând 180.000 euro, constând în suma de 24.000 de euro, două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea dată, obiecte de mobilier, plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte", se arată în documentul citat.
De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a lui Nagy Vasile, pentru complicitate la spălare de bani.
Procurorii DNA au subliniat că, în schimbul primirii foloaselor menţionate, Adrian Bota a promis că îşi va încălca atribuţiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu-Mare, dosar ce îi fusese repartizat, "în sensul că va audia mai multe persoane în sensul dorit de denunţător, urmând ca acele declaraţii să fie folosite de acesta în vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare şi a pronunţării unei hotărâri de achitare".
"A promis că va interveni direct pe lângă judecătorul de la Tribunalul Satu-Mare, la care fusese repartizată iniţial cererea de revizuire, respectiv indirect pe lângă un judecător de la Curtea de Apel Oradea, prin intermediul unui poliţist, pentru ca aceştia să admită în fond cererea de revizuire şi să pronunţe hotărâri de achitare a denunţătorului. De asemenea, Bota i-a solicitat denunţătorului ca, în schimbul acestora prestaţii să-i transfere dreptul de proprietate asupra a două terenuri, situate în municipiul Satu Mare şi în comuna Viile, deţinute de denunţător", se mai arată în document.
Conform comunicatului, pentru a disimula identitatea reală a beneficiarului celor două terenuri primite ca titlu de mită, respectiv cu titlu de trafic de influenţă, Adrian Bota i-a dispus denunţătorului să încheie două contracte de vânzare-cumpărare a acelor bunuri în care, drept cumpărători, au figurat persoane apropiate din cercul celor doi inculpaţi, fără ca acestea să achite vreodată preţul acelor terenuri.
"Inculpatul Nagy Vasile, la solicitarea lui Adrian Bota, a găsit persoanele respective, cu toate că ştia că, prin încheierea acelor contracte de vânzare-cumpărare, terenurile îi reveneau de facto poliţistului, ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni de către acesta. Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile, precum şi poprirea sumelor de bani existente şi viitoare în conturile deţinute de Bota", se mai arată în comunicatul DNA.
Citeşte şi: Comisia de la Veneţia, răspuns transmis CCR: Apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curţii sunt inadmisibile
Citeşte şi: Sorina Pintea: Trebuia ordine în Agenţia de Transplant. Listele nu erau publice, apăreau pacienţi
Citeşte şi: Protest în Timişoara: Zeci de oameni au vrut să blocheze traficul în centrul oraşului | FOTO, VIDEO
Citeşte şi: Ministerul Educaţiei nu îşi asumă Strategia pentru Educaţie Parentală. Proiectul a fost retras
Citeşte şi: SCANDALUL de la Târgu Neamţ: 19 poliţişti şi cinci jandarmi au intervenit pentru aplanarea conflictului dintre clanurile de romi
Citeşte şi: PNL cere judecătorilor CCR amânarea dezbaterii sesizărilor privind legile Justiţiei şi Codului penal
Citește pe alephnews.ro: Ai putea fi amendat dacă te săruți în public. Ce inițiativă are un avocat italian
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe