- Home
- Social
- CONSTANŢA, (07.02.2013, 21:46)
- Andreea Unturica , Cosmin Vaideanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fost primar al oraşului Năvodari, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare
Fostul primar al oraşului Năvodari Tudorel Calapod a fost condamnat, joi, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual, după ce ar fi acordat ilegal certificatul de urbanism pentru construirea unui depozit de deşeuri.
Urmărește
519 afișări
Fost primar al oraşului Năvodari, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare
Alături de Calapod, în acelaşi dosar au fost judecaţi Vincentelli Roberto şi Manuela Ştefania Marinescu, reprezentanţii SC Ecological Center S.A. Năvodari, firma care urma să realizeze respectivul depozit, iar cei doi au fost achitaţi, urmând să plătească o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei fiecare.
De asemenea, magistraţii Tribunalului Constanţa au hotărât desfiinţarea certificatului de urbanism nr 718 din 20 decembrie 2007 , înregistrat la Primăria Năvodari, eliberat către SC Ecological Center SA Năvodari, referitor la construirea depozitului de deşeuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Sentinţa Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanţa.
Tudorel Calapod a fost primar al oraşului Năvodari între 2004 şi 2008.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus în septembrie 2011 trimiterea în judecată a celor trei persoane. Anchetatorii stabiliseră că în perioada 2004 - 2007, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu, Tudorel Calapod, în calitate de primar al oraşului Năvodari, a creat un avantaj nelegal S.C. Ecological Center S.A. Năvodari, reprezentată de Roberto Vincenteli şi Manuela Ştefania Marinescu.
Astfel, societatea respectivă a obţinut în mod nelegal din partea Agenţiei Naţionale pentru Protecţie Mediului Bucureşti acordul de mediu vizând edificarea unui depozit de deşeuri toxice şi periculoase pe raza oraşului Năvodari.
Procurorii au constatat că Tudorel Calapod a emis certificatul de urbanism care atesta în mod nereal un drept de proprietate (inexistent în cauză), necesar pentru obţinerea autorizaţiei de mediu. Pe de altă parte, nu a cerut avizul de la Autoritatea Aeronautică Română, şi nici Planul de Urbanism Zonal, aşa încât nu s-a cunoscut adevărata dimensiune a depozitului de deşeuri.
De asemenea, Roberto Vincenteli a fost acuzat că la data de 18 noiembrie 2010 a oferit un beneficiu cuantificat la echivalentul a 4.500 euro/lunar pe o perioada nedefinită, prin intermediul unei firme străine, primarului în funcţie din Năvodari, pentru a-l determina să nu-şi îndeplinească în mod corect atribuţiunile de serviciu, adică să elibereze ilegal autorizaţia de construcţie şi să organizeze un control formal al gestiunii deşeurilor, promisiunea de mituire nefiind acceptată de primar.
Totodată, Manuela Ştefania Marinescu, administratorul firmei respective, a folosit în faţa Agenţiei Naţionale pentru Protecţie Mediului şi a instanţelor judecătoreşti certificatele de urbanism nr.715/2004 şi nr.719/2007, care cuprindeau menţiuni nereale, aşa încât pe baza unor documente false au obţinut acordul de mediu nr.3/2008 şi mai multe sentinţe judecătoreşti favorabile, prin inducerea în eroare a magistratului.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe