- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.10.2013, 17:33)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fost procuror DIICOT, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă
Eugen Moisescu, fost procuror la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi, a fost condamnat, joi, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă.
Urmărește
188 afișări
Fost procuror DIICOT, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă
Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci al instanţei supreme.
Unul dintre magistraţii completului de trei judecători a formulat o opinie separată, achitându-l pe Moisescu.
În acelaşi dosar, avocaţii Alexandru Bernic şi Constantin Năstase, ambii de la Baroul Iaşi, au fost condamnaţi tot la doi ani cu suspendare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. 47 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Eugen Moisescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie de la Serviciul teritorial Iaşi, la 1 august 2012, pentru trafic de influenţă. Alături de el, au fost judecaţi în acest dosar şi avocaţii Alexandru Bernic şi Constantin Năstase, acuzaţi de trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată în acest dosar şi pe Gheorghe Catargiu şi Alin-Eugen Curcă, acuzaţi de cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la trafic de influenţă. În ceea ce îl priveşte pe Catargiu, instanţa a decis încetarea procesului penal împortiva sa, iar pe Curcă l-a condamnat tot la doi ani de închisoare cu suspendare.
Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în 10 februarie 2010, Bernic şi Moisescu ar fi primit 1.000 de euro de la Gheorghe Catargiu, promiţându-i că vor interveni astfel încât să fie ridicată măsura indisponibilizării dispuse în cazul unei maşini BMW 520. Banii i-au fost daţi avocatului Bernic, care i-a împărţit în mod egal cu procurorul Moisescu, potrivit procurorilor DNA.
Alin-Eugen Curcă a fost acuzat de anchetatori că a sprijinit demersurile avocatului Bernic de a primi cei 1.000 de euro de la Gheorghe Catargiu, el mediind discuţiile dintre cei doi. Ulterior, pentru că măsura indisponibilizării autoturismului în cauză nu a fost ridicată conform înţelegerii, Curcă a făcut presiuni repetate asupra avocatului Bernic şi a procurorului Moisescu, pentru ca aceştia să îi restituie lui Catargiu cei 1.000 de euro.
Iniţial, dosarul a fost trimis spre soluţionare la Curtea de Apel Iaşi. Magistraţii de la această instanţă au decis, la 16 decembrie 2011, scoaterea cauzei de pe rol şi trimiterea spre judecată la Curtea de Apel Suceava.
În 20 aprilie, Curtea de Apel Suceava şi-a declinat competenţa în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în baza articolului 41, alineatul (1) din Codul de procedură penală, care precizează faptul că "Instanţa sesizată cu judecarea unei infracţiuni rămâne competentă a o judeca chiar dacă constată, după efectuarea cercetării judecătoreşti, că infracţiunea este de competenţa instanţei inferioare".
Citește pe alephnews.ro: Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe