Fost şef al Poliţiei Călăraşi, arestat pentru trafic cu alcool

Trei persoane reţinute, marţi, la Călăraşi, fiind suspectate că fac parte dintr-o reţea de trafic cu alcool care a creat un prejudiciu de aproximativ 400.000 de euro, au fost arestate preventiv, între acestea numărându-se şi Dan Burducea, fost prim-adjunct al şefului Poliţiei Judeţene Călăraşi.

Urmărește
170 afișări
Imaginea articolului Fost şef al Poliţiei Călăraşi, arestat pentru trafic cu alcool

Fost şef al Poliţiei Călăraşi, arestat pentru trafic cu alcool (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Cele trei persoane au fost arestate preventiv, miercuri, de Tribunalul Călăraşi, sub acuzaţia de evaziune fiscală în formă continuată.

Între cele trei persoane se numără şi Dan Burducea, fost prim-adjunct al şefului Poliţiei Judeţene Călăraşi.

Dan Burducea a fost şef al Poliţiei municipiului Călăraşi în perioada 1989-1994, prim-adjunct al şefului Poliţiei Judeţene Călăraşi, în perioada 1994-1996 şi şef al Serviciului de Invetigaţii Criminale al Poliţiei Judeţene din 1996 până în 2005, când s-a pensionat.

Cele trei persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea de trafic cu alcool au fost reţinute, marţi, la Călăraşi, în urma a şapte percheziţii.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Călăraşi, peste 90 de poliţişti ai IJPF Călăraşi şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, comisari ai Gărzii Financiare, cu sprijinul structurii judeţene a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au făcut şapte percheziţii la domiciliile membrilor unei gupări infracţionale şi la sediile unor societăţi comerciale implicate în traficul cu alcool.

"Prejudiciul stabilit în acest caz de Garda Financiară se ridică la peste 400.000 de euro. Activitatea infracţională a celor zece membri ai reţelei, despre care se deţineau informaţii referitoare la implicarea în traficul ilegal cu alcool şi alte produse accizabile, a fost monitorizată timp de aproximativ patru luni", se menţiona într-un comunicat al IJPF Călăraşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici