- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.12.2014, 19:30)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fost şef de serviciu din RATB, judecat pentru favorizarea unor firme, în schimbul a 173.000 de lei
Fostul şef al Serviciului Logistic din Regia Autonomă de Transporturi Bucureşti (RATB), Radu Viorel Jianu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, trafic de influenţă în formă continuată, după ce ar fi favorizat două firme la vânzarea unor vehicule, în vederea valorificării ca deşeuri.
Urmărește
381 afișări
Fost şef de serviciu din RATB, judecat pentru favorizarea unor firme, în schimbul a 173.000 de lei (Imagine: Shutterstock)
Jianu, aflat sub control judiciar, va fi judecat alături de Marian Brebeanu şi Kiyak Mehmet Gani, asociaţi şi administratori ai unor societăţi comerciale la data faptelor, acuzaţi de cumpărare de influenţă în formă continuată şi aflaţi sub aceeaşi măsură preventivă, precizează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, alţi patru administratori ai unor firme - Florian Cociu, Florin Feraru, Virgil Papan şi Vasile Minea, acuzaţi de mărturie mincinoasă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
Potrivit anchetatorilor, în septembrie 2011, în contextul organizării unei licitaţii pentru vânzarea unor mijloace de transport în vederea valorificării ca deşeuri, Radu Jianu, în calitate de şef al Serviciului Logistic din cadrul Regiei Autonome de Transporturi Bucureşti, le-a cerut lui Marian Brebeanu şi Kiyak Mehmet Gani 60.000 de dolari, plătibilă în mai multe tranşe, pentru a interveni pe lângă membrii comisiei de evaluare pentru vânzarea prin negociere directă din cadrul RATB, în scopul atribuirii contractului respectiv către două firme administrate de ultimii doi.
"Aceşti bani, reprezentând 30 de dolari/tonă de metal, la o cantitate de minimum 2.000 tone de deşeuri, ce urmau să rezulte din valorificarea şi dezmembrarea unui număr de 232 vehicule casate, au fost ceruţi de către inculpatul Jianu Radu Viorel pentru ca firmele celorlalţi doi inculpaţi să câştige licitaţia respectivă. În prealabil, cei doi au stabilit cu inculpatul Jianu Radu Viorel ca acea cantitate de deşeuri, ce urma a fi evidenţiată scriptic, să fie doar de 1.400 tone, restul până la 2.000 tone urmând a fi însuşit de cele două firme câştigătoare", se mai arată în rechizitoriu.
Astfel, mai spun procurorii anticorupţie. în intervalul noiembrie 2011 - mai 2012, în baza înţelegerii iniţiale, Jianu a primit, direct sau indirect, printr-un intermediar, 173.000 lei, în patru tranşe de câte 80.000 lei, 33.000 lei, 40.000 lei şi 20.000 lei. "Din aceste sume de bani, cel puţin două tranşe au fost date şi în considerarea necesităţii încheierii unui act adiţional, la acelaşi contract.
Pentru a retrage din casieriile firmelor sumele de bani menţionate mai sus, inculpaţii Brebeanu Marian şi Kiyak Mehmet Gani au creat un circuit financiar fictiv, folosindu-se de societăţile comerciale administrate în drept de inculpaţii Cociu Florian, Feraru Florin, Papan Virgil şi Minea Vasile, pe care de fapt le controlau tot ei. Cu ocazia audierilor, aceştia din urmă au făcut afirmaţii mincinoase, precizând că au derulat întotdeauna relaţii comerciale cu caracter real, cu firmele inculpaţilor Brebeanu Marian şi Kiyak Mehmet Gani", se mai precizează în rechizitoriu.
Procurorii au dispus sechestru asigurător asupra mai multor bunuri mobile ale lui Radu Jianu şi Marian Brebeanu, precum şi asupra unor sume de bani ridicate de la Brebeanu şi Kiyak.
Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:34
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
astăzi, 14:43
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Drone ucrainene distrug un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov, potrivit SBU / Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic