- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fostă angajată a Prefecturii Sibiu, arestată pentru o înşelăciune de peste 600.000 de euro
O fostă angajată a Prefecturii Sibiu care a convins mai multe persoane să îi împrumute bani şi nu i-a mai returnat, creând un prejudiciu de peste 600.000 de euro, a fost arestată pentru 29 de zile, fiind acuzată de înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Parchetul Tribunalului Sibiu, Liliana Banciu, fost funcţionar administrativ la Prefectura Sibiu, a fost reţinută, miercuri, şi a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, fiind acuzată de înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Conform sursei citate, din 2005 şi până în prezent Liliana Banciu a solicitat sume mari de bani de la o serie de persoane, inculsiv colegi de serviciu, fie "folosindu-se de documente contrafăcute pe seama unor societăţi bancare din ţară sau din străinătate, fie prin alte metode de convingere a persoanelor înşelate", iar o parte din sume erau transferate în străinătate.
Anchetatorii arată că femeia le spunea celor de la care lua bani fie că trebuie să primească o sumă mare de bani din străinătate, dar trebuie să depună un comision la una dintre băncile din Sibiu, fie că doreşte să îşi deschidă o afacere şi are nevoie de o sumă pentru a fi depusă drept garanţie, fie că vrea să aplice pentru obţinerea de fonduri europene şi mai are nevoie de o parte din contribuţia proprie.
Până în acest moment, numărul persoanelor care s-au constituit părţi civile în cauză este de 12, iar suma cu care acestea au fost înşelate depăşeşte 600.000 de euro.
Procurorul care a instrumentat cazul, Marius Aron, a declarat corespondentului MEDIAFAX că se bănuieşte că numărul persoanelor înşelate este mult mai mare şi face apel la toţi cei care au fost înşelaţi să se constituie parte civilă în dosar.
"Noi am deschis dosarul de cercetare în anul 2008, dar inculpata a continuat până în momentul reţinerii să înşele diferite persoane. Nu ştim exact de când nu mai lucra la Prefectura Sibiu, cert este că la un moment dat s-a mutat în judeţul Cluj şi a continuat săvârşirea de infracţiuni. Credem că numărul celor înşelaţi este mult mai mare, dar, poate, fiind cunoscuţi pe plan local, oamenilor le este ruşine să depună plângere", a declarat Marius Aron.
Potrivit acestuia, din prejudiciul de peste 600.000 de euro peste 300.000 de euro provin de la o singură persoană din Sibiu.
Din suma pe care a luat-o de la diferite persoane, femeia mai are doar 110.000 de euro, depozitaţi într-o bancă din străinătate, pe care oamenii legii nu-i pot scoate deocamdată.
Dacă va fi trimisă în judecată şi magistraţii o vor găsi vinovată, fosta angajată a Prefecturii Sibiu riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între trei şi 15 ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO