- Home
- Social
- (17.06.2020, 16:57)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fostele spitale COVID reîncep să efectueze operaţii complexe. Două intervenţii chirurgicale realizate la Sibiu
- Două intervenţii chirurgicale minim-invazive complexe au fost realizate la Spitalul din Sibiu, în fostele „zone roşii”
- Secţiile COVID şi-au reluat activitatea pe care o derulau înainte de pandemie
Urmărește
370 afișări
Sursă foto: Publimedia
Două intervenţii chirurgicale minim-invazive complexe au fost realizate la Spitalul din Sibiu, în fostele „zone roşii” care şi-au reluat activitatea după ce au fost secţii COVID. Operaţiile au fost făcute de prof. Dan Sabău, preşedintele Departamentului de Înalte Tehnologii, Inventică şi Inovatică.
Medicii chirurgi de la Spitalul din Sibiu, coordonaţi de prof.univ.dr. Dan Sabău, şeful Clinicii Chirurgie II, au operat minim-invaziv o femeie care suferea de hernie Morgagni-Larrey şi de o altă pacientă care avea un chist ovarian voluminos de circa 30 de centimetri în diametru, care ocupa întregul abdomen.
Primul caz operat a fost cel al unei femei de aproximativ 60 de ani care suferea de o hernie foarte rară retrosternală, hernie Morgagni-Larrey.
„Pacienta prezenta acest tip de hernie rară, cu migrare în torace a întregului stomac, colonului transvers şi a marelui epiplon. În mod obişnuit se practică o intervenţie tradiţională, în chirurgie deschisă dar am efectuat această intervenţie prin procedeu laparoscopic, cu ancorarea diafragmului la peretele toraco-abdominal anterior, apelându-se la o serie de artificii inovative care au simplificat şi eficientizat metoda”, a explicat prof.univ.dr. Dan Sabău, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale şi preşedinte al Departamentului de Înalte Tehnologii, Inventică şi Inovatică al acesteia.
Operaţia a durat circa o ora şi jumătate şi a decurs foarte bine, femeia fiind în stare bună, internată pentru supraveghere.
„Dată fiind metoda aplicată, este nevoie de acumularea de dovezi medicale pentru succesul acestui tip de intervenţie, prin refacerea imagisticii doveditoare, astfel că pacienta este în continuare internată”, a mai spus chirurgul sibian.
Cel de-al doilea caz operat la Sibiu a fost cel al unei femei de aproximativ 45 de ani, mamă a cinci copii, operată marţi, care a venit la spital cu un chist ovarian voluminos de circa 30 de centimetri în diametru, care ocupa întregul abdomen.
„Intervenţia a decurs foarte bine, prin abordare laparoscopică, ceea ce neobişnuit pentru un chist de asemenea dimensiuni dar este o variantă pe care o promovăm permanent în ideea protejării peretelui abdominal şi implicit a pacientului. Operaţia a durat circa 75 de minute, problema pacientei fiind rezolvată în condiţiile unei minim-invazivităţi remarcabile (...). Practic, după o astfel de operaţie, pacientul se poate mişca mai repede, nu are tăieturi, nu există riscul de evisceraţii. În acelaşi timp şi convalescenţa este semnificativ scurtată”, precizează prof. dr. Sabău.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a fost spital Covid, astfel că majoritatea secţiilor au primit doar cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe