Fostul CEO al Abercrombie, Mike Jeffries, pledează nevinovat pentru trafic sexual

Mike Jeffries, fostul director general al Abercrombie & Fitch a pledat vineri nevinovat la acuzaţiile că a condus o schemă internaţională de trafic sexual în timp ce conducea retailerul de îmbrăcăminte, scrie Reuters.

Urmărește
48 afișări
Imaginea articolului Fostul CEO al Abercrombie, Mike Jeffries, pledează nevinovat pentru trafic sexual

Fostul CEO al Abercrombie, Mike Jeffries, pledează nevinovat pentru trafic sexual

Jeffries, în vârstă de 80 de ani, care a condus Abercrombie din 1992 până în 2014, a pledat pentru o acuzaţie de trafic sexual şi 15 acuzaţii de prostituţie în faţa judecătorului Steven Tiscione din Central Islip, New York, în comitatul Suffolk din acest stat.

Brian Bieber, un avocat al lui Jeffries, a pledat în numele clientului său.

Jeffries a purtat un blazer albastru marin şi o cămaşă gri deschis, fără cravată, la punerea sa sub acuzare, şi a privit direct în faţă în cea mai mare parte a timpului, cu mâinile împreunate.

El va rămâne în libertate în baza unei cauţiuni de 10 milioane de dolari, cu locuinţa sa din Fishers Island, New York, drept garanţie, dar va fi supus unui regim de detenţie la domiciliu cu monitorizare GPS.

James Jacobson, un angajat al lui Jeffries, a pledat nevinovat prin intermediul avocatului său la aceleaşi acuzaţii. Cauţiunea sa include, de asemenea, izolarea la domiciliu şi monitorizarea GPS, precum şi o garanţie de 500.000 de dolari.

Partenerul lui Jeffries, Matthew Smith, cu dublă cetăţenie, americană şi britanică, a primit ordin de reţinere şi va pleda ulterior pentru aceleaşi 16 acuzaţii.

Procurorii au declarat că presupusa schemă a funcţionat din 2008 până în 2015.

Aceştia au declarat că Jacobson a acţionat ca un recrutor, a plătit bărbaţi pentru a face sex cu el, apoi a ales cine va fi plătit să călătorească în Manhattan, Hamptons şi mai multe ţări din întreaga lume pentru a face sex cu Jeffries şi Smith.

Victimele au fost lăsate să creadă că eforturile lor le-ar putea aduce locuri de muncă precum modele, dar adevăratul scop al schemei era de a satisface dorinţele sexuale ale lui Jeffries şi Smith fără a păta reputaţia lui Jeffries, au declarat procurorii.

Potrivit actului de acuzare, victimele au fost forţate să consume alcool, Viagra şi relaxante musculare, să folosească jucării sexuale şi să efectueze acte sexuale împotriva voinţei lor. De asemenea, au fost obligate să semneze acorduri de confidenţialitate, se arată în rechizitoriu.

Zeci de bărbaţi au fost victime, inclusiv 15 identificaţi în rechizitoriu, au declarat procurorii.

Fiecare inculpat riscă de la 15 ani la închisoare pe viaţă dacă este condamnat pentru trafic sexual şi până la 20 de ani de închisoare dacă este condamnat pentru prostituţie interstatală.

Următoarea înfăţişare la tribunal a lui Jeffries şi Jacobson este programată pentru 12 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
trafic,
sexual,
jeffries

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici