Fostul colonel SRI Daniel Dragomir dă trei nume de jurnalişti care îl vizitau pe generalul Coldea: "Eu nu spun că sunt ofiţeri acoperiţi, dar i-am văzut intrând sau ieşind de la el"

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a declarat, într-o emisiune televizată, că nu va face publice numele acoperiţilor din presă, însă i-a nominalizat pe jurnaliştii Dan Tapalagă, Dan Turturică şi Sorina Matei ca fiind printre cei pe care i-a văzut la biroul lui Florian Coldea.

Urmărește
4542 afișări
Imaginea articolului Fostul colonel SRI Daniel Dragomir dă trei nume de jurnalişti care îl vizitau pe generalul Coldea: "Eu nu spun că sunt ofiţeri acoperiţi, dar i-am văzut intrând sau ieşind de la el"

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir dă trei nume de jurnalişti care îl vizitau pe Florian Coldea: "Eu nu spun că sunt ofiţeri acoperiţi, dar i-am văzut intrând sau ieşind de la generalul Coldea"

"Perioada 2012 a fost un an de fierbere. Atunci eu am văzut personal intrând sau ieşind mai mulţi oameni din media (n.r.: în biroul lui Florian Coldea, adjunct SRI), despre natura discuţiilor purtate nu ştiu, dar i-am văzut. A fost o perioadă agitată. Încep prin a vă spune trei nume: Dan Turturică, Dan Tapalagă şi Sorina Matei. La ea aş face o menţiune. S-a discutat despre ea în cercurile restrânse, dădea dovadă de independenţă şi nesupunere faţă de multe din comandamentele pe care le avea, poate de aceea spune azi anumite chestiuni în anumite domenii (...) Eu nu spun că sunt ofiţeri acoperiţi, dar i-am văzut intrând sau ieşind de la generalul Coldea. Ei mergeau la Coldea pt ce? Pentru a discuta chestiuni de sigurantţă naţională? Pentru a sprijini siguranţa cetăţeanului? Nu cred ", a declarat colonelul Daniel Dragomir, la Antena 3.

Acesta a folosit termenul de "culoar" media pentru a explica sistemul

"Culoar media este modalitatea în care se acţiona. Se acţiona concomitent, punerea unei persoane pe culoarul Justiţiei era aceeaşi cu punerea pe culoarul media. Unii inculpaţi audiaţi, pe surse media începea să spună că e duşmanul poporului. Cei care trec prin culoar şi sunt loviti prin toate părţile, aşa se întâmpla în culoarul media. Uneltele au o blurate pe faţă şi în momentul în care intri pe acest canal începi să fii lovit, aceste culoare media de distrugere a destinului unui om, viaţa, prietenii, familia", a mai spus Dragomir.

Fostul şef din SRI spune că rolul jurnaliştilor apropiaţi de sistem era de a influenţa opinia publică.

"Hotnews, România Libera, Digi 24, aceste instituţii media aş propune să treacă pe siglă o chestiune: Obiectiv protejat de SRL Coldea. Aceste instituţii nu numai că au fost utilizate în scopul uneltirii, ci şi protejate în timp. Aceste culoare media trebuie să se închidă pentru că put a mizeria acestor ani. E plin pământul de mizerie şi de abuz", a mai declarat Dragomir, la Antena 3.

Totodată, Dragomir a dezvăluit că scopul, legat de cei care se opuneau sistemului, era de distrugere, nominalizând postul Antena 3. "Am avut discuţii colaterale. Şi noi ne uităm la tv. Din discuţii este că intenţia era de a distruge, de a închide trustul dumneavoastră (n.r.: Antena 3).. Deranja clica. Clica nu ştia decât să controleze şi să îşi utilizeze puterea, nu a avut respect pentru opinia cuiva. În momentul în care primesc ordin, aceşti oameni execută".

Dragomir a mai nominalizat numele fostului redactor şef adjunct al Jurnalului Naţional, Valentin Zaschievici, despre care spune că "acolo vorbim despre un ofiţer acoperit" şi numele jurnalistei Anca Grădinaru despre care a afirmat că i-a fost prezentată de Florian Coldea, în urmă cu mai mulţi ani, în momentul realizării unui interviu, ca fiind "o persoană care sprijină Serviciul".

Fostul colonel SRI a afirmat că la un moment dat controlul era extins atât de mult în presă, încât jurnaliştii erau chemaţi şi la Ministerul Apărării pentru discuţii, deoarece "o serie de atribuţii fuseseră preluate şi în zona aceea".

Vineri, Serviciul Român de Informaţii a răspuns acuzaţiilor anterioare ale colonelului Dragomir, dar nu a infirmat că are acoperiţi în presă.

"SRI a afirmat public în repetate rânduri că serviciul de informaţii se comportă după aceleaşi norme ale muncii de informaţii ca toate serviciile partenere, utilizând surse secrete umane, inclusiv acoperite, în toate domeniile de interes pentru siguranţa naţională, cu stricta respectare a legii", se arăta în răspunsul SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici