- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.04.2013, 23:24)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fostul deputat Alin Trăşculescu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie
Fostul deputat PDL Alin Trăşculescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la spălare a banilor, delapidare şi uz de fals.
Urmărește
918 afișări
Fostul deputat Alin Trăşculescu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
În acelaşi dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată şi pe Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, pentru complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj comis în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă, spălare a banilor, delapidare, uz de fals şi asociere pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, se arată într-un comunicat de presă de joi al DNA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
De asemenea, Marian Varvariche va fi judecat pentru complicitate şi instigare la delapidare, complicitate la spălare a banilor, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, iar Adrian Cristian Ene şi Dorian Geolfan, reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, au fost trimişi în judecată pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, complicitate la delapidare şi
complicitate la spălare a banilor.
Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Bucureşti.
Procurorii arată în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Silviu Trăşculescu şi Marian Valeriu Calotă au constituit o asociere pentru obţinerea de sume de bani prin traficarea influenţei, la care au aderat şi Marian Varvariche, Adrian Cristian Ene şi Dorian Geolfan.
În cei doi ani, Trăşculescu, în calitate de deputat şi preşedinte al Organizaţiei PDLVrancea, a pretins de la Mircea Vintilescu, reprezentantul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, iniţial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. De asemenea, Trăşculescu a pretins şi 1,1 milioane de lei, din care a primit, prin intermediul lui Calotă, în trei tranşe, 374.000 de lei, susţin procurorii.
"Banii au fost pretinşi cu ajutorul inculpatului Calotă Marian-Valeriu, care l-a constrâns prin ameninţare pe denunţător să remită lui Trăşculescu Alin-Silviu sumele solicitate. Pentru obţinerea acestor foloase, Trăşculescu Alin-Silviu a lăsat să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător", au precizat procurorii.
În perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, la solicitarea lui Trăşculescu, Marian Calotă a falsificat mai multe contracte comerciale încheiate între firma sa, SC Maryna Exclusiv SRL, şi societatea denunţătorului, "aceste înscrisuri fiind folosite pentru efectuarea plăţilor corespondente şi justificarea acestora în evidenţele contabile ale celor două societăţi comerciale". Din banii obţinuţi astfel, Calotă şi-a însuşit din contul SC Maryna Exclusiv SRL, pe baza unor înscrisuri false, 198.400 de lei, pe care i-a folosit în interes personal şi în interesul altor persoane, au precizat procurorii.
"Însuşirea sumei de 198.400 lei de către inculpatul Calotă Marian-Valeriu a fost justificată contabil de către inculpaţii Varvariche Marian, Ene Adrian-Cristian şi Geolfan Dorian sub aparenţa unor operaţiuni comerciale fictive şi pe baza unor înscrisuri false", potrivit documentului citat.
Totodată, la 10 noiembrie 2012, Calotă a primit de la denunţător 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Trăşculescu. Calotă a fost prins atunci în flagrant delict.
În 11 noiembrie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Trăşculescu şi Calotă. Întrucât Trăşculescu era atunci deputat, DNA l-a informat pe ministrul Justiţiei despre percheziţia şi reţinerea acestuia. Camera Deputaţilor a constatat, în 20 noiembrie 2012, încetarea calităţii de deputat a lui Alin Trăşculescu, în urma demisiei sale.
În 29 noiembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea lui Alin Trăşculescu pentru 29 de zile. Acesta a fost eliberat în 7 decembrie 2012, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Bucureşti. Trăşculescu are interdicţie de a părăsi ţara.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în 12 noiembrie 2012, arestarea preventivă a lui Marian Calotă pentru 29 de zile, măsura fiind prelungită până în 19 ianuarie 2013, dată la care procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara.
În cazul lui Marian Varvariche, procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea.
De asemenea, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile ale lui Trăşculescu, Calotă, Ene şi Geolfan, în vederea confiscării.
Citește pe alephnews.ro: FOTO. Un soldat rănit din Coreea de Nord a fost capturat de forțele ucrainene, afirmă Coreea de Sud
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe