Fostul director al Bazei de Aprovizionare Rovinari, arestat pentru înşelăciune, va fi eliberat
Fostul director al Bazei de Aprovizionare Rovinari Iustin Moţa, acuzat că, alături de alte trei persoane, ar fi prejudiciat SNLO cu peste un milion de lei, va fi eliberat din arest, după ce Curtea de Apel Craiova a admis recursul acestuia la decizia Tribunalului Gorj de arestare preventivă.
Magistraţii Curţii de Apel Craiova au admis, luni, recursul lui Iustin Moţa la măsura de arestare preventivă emisă de Tribunalul Gorj pe o perioadă de 29 zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Totodată, Curtea de Apel Craiova a decis ca şi celelalte trei persoane, Marius Bogdan Mara şi Tony Gheorghe Novăcescu, ambii administratori ai societăţii SC Licater SRL din Caraş-Severin, societate care cumpăra motorină de la Baza de Aprovizionare Rovinari, şi Aida Elena Prisacă, om de afaceri din Târgu Jiu, care are o benzinărie în care se bănuieşte că a ajuns combustibilul, să fie eliberate din arest.
"Instanţa a admis recursul inculpaţilor, a casat sentinţa Tribunalului Gorj şi a dispus cercetarea lor în libertate", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX un reprezentant al Grefei Secţiei Penale a Curţii de Apel Craiova.
Fostul director al Bazei de Aprovizionare Rovinari, Iustin Moţa, a fost arestat, în urmă cu o săptămână, de Tribunalul Gorj, pentru 29 de zile, alături de alte trei persoane, pentru un prejudiciu de peste un milion de lei adus Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO).
Ulterior, cei patru au înaintat recurs la măsura arestării preventive.
Iustin Moţa, fost director al Bazei de Aprovizionare Rovinari, aflată în subordinea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), a fost reţinut, la sfârşitul lunii martie, alături de alte trei persoane, fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice şi înşelăciune. Ulterior, Moţa a fost eliberat, după ce ordonanţa de reţinere eliberată pe numele lui a expirat. Măsura eliberării din arest a fost dispusă şi pentru celelalte trei persoane reţinute.
Anchetatorii susţin că, în cursul anului 2010, Baza de Aprovizionare Rovinari ar fi vândut prin intermediari aproximativ 200 de tone de motorină, primind în schimb cecuri fără acoperire, iar combustibilul ar fi ajuns la femeia de afaceri care deţine o benzinărie în Târgu Jiu.
Conform sursei citate, intermediari în această afacere ar fi fost doi tineri din Caraş-Severin.
Prejudiciul în acest caz este estimat la aproximativ un milion de lei.
Gelu Fumureanu, avocatul lui Iustin Moţa, declara că a depus în instanţă probe materiale şi înscrisuri suficiente pentru a demonstra nevinovăţia clientului său.
"Contractul cu societatea din Caraş Severin se derula legal, fiind de altfel un contract cadru cu care se lucrează la SNLO. Oportunitatea acestui contract a fost stabilită de o echipă a SNLO, respectiv reprezentantul compartimentului juridic, economic, desfacere şi vânzare. Clientul meu nu a semnat de unul singur acest contract", afirma Fumureanu.
Totodată, Fumureanu preciza că Iustin Moţa nu se face vinovat de acuzaţiile aduse, clientul său făcând toate demersurile pentru recuperarea banilor care reprezentau contravaloarea motorinei vândute de Baza de Aprovizionare societăţii din Caraş-Severin S.C Licater S.R.L.
Gelu Fumureanu şi-a susţinut declaraţia prin faptul că în ziua în care a fost arestat clientul său, respectiv 4 aprilie, la Tribunalul Caraş-Severin s-a judecat dosarul în care SNLO - Baza de Aprovizionare Rovinari a acţionat în judecată S.C Licater S.R.L pentru recuperarea creanţelor datorate, respectiv contravaloarea motorinei vândute de societatea condusă de Iustin Moţa, dosar înregistrat în instanţă în 10 martie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO