Fostul director al Microsoft România, Călin Tatomir, plângere penală după denunţul lui Gabriel Sandu

Fostul director al Microsoft România, Călin Tatomir, a anunţat că depune plângere penală pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, după denunţul făcut de Gabriel Sandu.

Urmărește
1347 afișări
Imaginea articolului Fostul director al Microsoft România, Călin Tatomir, plângere penală după denunţul lui Gabriel Sandu

Fostul director al Microsoft România, Călin Tatomir, plângere penală după denunţul lui Gabriel Sandu

Potrivit unui comunicat de presă al fostului director al Microsoft România, Călin Tatomir, remis vineri Mediafax, denunţul lui Gabriel Sandu vizează, în parte, contractul dintre MCSI şi Microsoft semnat în vara anului 2008, dată la care însă Călin Tatomir nu era angajatul Microsoft.

"Toate cele 15 pagini din denunţ se referă la un contract încheiat înaintea venirii domnului Călin Tatomir la Microsoft", potrivit sursei citate.

În ceea ce priveşte afirmaţia “în 2009, am rezistat insistenţelor domnilor Călin Tatomir, Sorin Eftene, Florin Pletea, care erau făcute direct sau prin intermediul ambasadei SUA… pentru a include şi soluţia de rezolvare a licenţelor Microsoft” din denunţul fostului ministru, fostul şef Microsoft România transmite că situaţia se referă de fapt la contractul încheiat în vara lui 2008 şi neplătit de MCSI, iar în vara lui 2008, Călin Tatomir nu era angajatul Microsoft.

"În plus, în anul 2009 domnul Călin Tatomir s-a întâlnit cu domnul Gabriel Sandu cel mult de două ori pe parcursul a 12 luni, fără că discuţiile dintre aceştia să depăşească un cadru strict protocolar", se mai arată în comunicatul de presă.

Referitor la partea “începând din anul 2008, luna iunie companiile Microsoft şi FSC au impus un contract de asistenţă juridică cu avocatul Doru Boştină… Claudiu Florica, Dinu Pescariu, Dragoş Nicolăescu, Florin Pletea, Sorin Eftene, plus Călin Tatomir” din denunţ, Tatomir precizează că din nou că la acea dată nu era angajat Microsoft România şi spune că nu îl cunoaşte pe Doru Boştină şi nu s-a întâlnit niciodată cu acesta sau cu orice alt reprezentant al acestei case de avocatură .

În ceea ce priveşte afirmaţia “ministrul Karoly Borbely, Cezar Armeanu prin Călin Tatomir, Florin Pletea şi Sorin Eftene au făcut presiuni uriaşe asupra mea… de a face plăţile retroactiv” din denunţ, fostul şef Microsoft România declară că nu s-a întâlnit niciodată şi nici nu îi cunoaşte pe Karoly Borbely şi Cezar Armeanu.

Totodată, Tatomir precizează şi că afirmaţia “toate HG-urile de mai sus sunt absolut ilegale. Ele au fost făcute pentru plata în 2009 a unor produse şi servicii nelivrate în perioada 2004-2009, fiind întocmite pe baza datelor furnizate de…. Sorin Eftene, Florin Pletea, Călin Tatomir” din denunţeste eronată, deoarece produsele şi serviciile din perioada 2004-2009 fac obiectul unor contracte Microsoft semnate în perioada 2004 - iunie 2008, atunci când el nu era angajat la Microsoft.

Călin Tatomir anunţă că, având în vedere că i-a fost afectată imaginea, va depune şi o plângere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”inducere în eroare a organelor judiciare”.

Gabriel Sandu a depus o plângere la DNA în care explică modul în care s-a desfăşurat „afacerea Microsoft”, în cadrul documentului făcând referiri la Florian Coldea, ambasadori ai Statelor Unite ale Americii şi Germaniei, dar şi la Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea sau Sebastian Ghiţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici