Fostul director general al SNLO şi patronul unei firme ce asigura masa caldă pentru mineri, reţinuţi

Fostul director general al fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia Daniel Burlan, în prezent angajat al Complexului Energetic Oltenia, a fost reţinut, joi, într-un dosar penal în care a fost reţinut şi patronul unei firme care asigura masa caldă pentru minerii din zona Motru.

Urmărește
212 afișări
Imaginea articolului Fostul director general al SNLO şi patronul unei firme ce asigura masa caldă pentru mineri, reţinuţi

Fostul director general al SNLO şi patronul unei firme ce asigura masa caldă pentru mineri, reţinuţi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Patronul respectiv este Alexandru Ciorecan, fost director al Unităţii de Cazare Cantine Motru, unitate desprinsă din fosta Regie Autonomă a Lignitului Oltenia şi privatizată, bărbatul devenind acţionar majoritar al acesteia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ambii sunt acuzaţi de delapidare, prejudiciul estimat de anchetatori fiind de aproximativ 2,8 milioane lei.

Conform unor surse judiciare, din ianuarie 2009 şi până în aprilie 2013, cei doi directori au dispus folosirea de fonduri ale SNLO destinate personalului propriu pentru achitarea meselor servite de fotbaliştii de la "Minerul Motru". Plata consumaţiei sportivilor nu s-a făcut în baza vreunui contract, ci a înţelegerilor directe dintre cei doi directori, Minerul Motru având SNL Oltenia printre finanţatorii săi, susţin sursele citate.

Fostul director general Daniel Burlan a declarat în momentul reţinerii sale de către anchetatori că nu este vinovat şi că valoarea contractului de achiziţie masă caldă pentru angajaţii SNLO nu a fost depăşită, în opinia sa nefiind comisă vreo ilegalitate.

Burlan şi Ciorecan au fost aduşi, joi, de către poliţişti, la audieri, în baza unor mandate de aducere emise pe numele a nouă persoane, toate fiind cu funcţii de conducere în mineritul din zona Motru.

Şapte dintre persoanele audiate au fost lăsate să plece acasă în urma audierilor de la sediul IPJ Gorj, o parte dintre acestea fiind cercetate în libertate pentru complicitate la delapidare.

Dosarul respectiv a fost deschis după ce poliţiştii şi procurorii DIICOT Târgu Jiu au descins în luna august la subunităţi miniere din zona Motru într-un dosar ce viza modul în care un angajat de la cariera Roşiuţa a figurat mai mulţi ani ca fiind prezent la locul de muncă, deşi el era, în realitate, filat pe litoral sau în cluburi din străinătate, fiind suspectat că ducea fete, inclusiv minore, pentru a se prostitua. Potrivit anchetatorilor, şefii acestuia îl pontau ca fiind prezent la locul de muncă, anchetatorii susţinând că, uneori, acestora li se puneau gratuit la dispoziţie unele dintre tinerele obligate să se prostitueze. În prezent, anchetatorii au suspiciunea că o parte din deconturile utilizate pentru masa fotbaliştilor erau folosite şi pentru petreceri la care directori din minerit participau împreună cu prostituate din zona Motru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici