Fostul director OTV Doru Iuga, eliberat după zece luni de arest preventiv

Fostul director postului OTV, Doru Iuga, va fi eliberat după zece luni de arest preventiv, ca urmare a deciziei de joi a Tribunalului Bucureşti potrivit căreia acesta poate fi judecat în libertate în dosarul în care este acuzat de acte sexuale cu minori.

Urmărește
804 afișări
Imaginea articolului Fostul director OTV Doru Iuga, eliberat după zece luni de arest preventiv

Fostul director OTV Doru Iuga, eliberat după zece luni de arest preventiv (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Instanţa a decis eliberarea sub control judiciar a lui Doru Iuga, acesta fiind arestat preventiv din 1 iunie 2011, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru acte sexuale cu minori.

Un complet de trei judecători de la Tribunalul Bucureşti a decis joi, cu majoritate de voturi, admiterea cererii de eliberare provizorie sub control judiciar făcută de avocaţii lui Doru Iuga.

Decizia este definitivă, iar Doru Iuga urmează să părăsească joi seara Penitenciarul Rahova.

Judecătoria sectorului 2 care judecă pe fond dosarul în care Iuga, alături de alte persoane, între care şi un cetăţean neamţ, este judecat pentru proxenetism şi sex cu minori, respinsese cererea, iar apărătorii acuzatului au făcut recurs la Tribunalul Bucureşti.

Procurorii de la Parchetul Capitalei i-au deferit justiţiei, în 24 august 2011, pe Doru Iuga şi cetăţeanul german, Zander Klaus, acuzaţi de act sexual cu un minor, în formă continuată, precum şi pe Andrei Marius Staicovici, Viorel Manolache, Ştefan Romeo Haciadurian şi Adrian Dobre, acuzaţi de proxenetism în formă continuată.

Restul inculpaţilor sunt arestaţi preventiv în continuare în acest dosar.

Mijloacele de probă administrate în dosar au conturat modul de operare al proxeneţilor în raport cu tinerii care practicau prostituţia şi cu beneficiarii serviciilor sexuale, aspectele principale fiind "zonele de unde, momentele şi modalităţile în care erau racolaţi/ademeniţi bărbaţii tineri în vederea practicării de relaţii homosexuale", "modul în care bărbaţii tineri erau transportaţi" şi "unde erau transportaţi bărbaţii tineri şi intervalul de timp cât erau ţinuţi".

În legătură cu primul aspect, al zonelor de racolare, anchetatorii arătau că proxeneţii ademeneau - în vederea practicării de relaţii homosexuale - persoane din rândul bărbaţilor tineri fără adăpost sau al celor cu mijloace de existenţă precară, din mai multe zone din Bucureşti, cunoscute ca zone de întâlnire pentru homosexuali (de exemplu zona Lipscani/Brătianu, Piaţa Romană, Piaţa Unirii – restaurant McDonald’s, Gara de Nord).

Proxeneţii contactau telefonic, la cererea clienţilor, bărbaţi tineri, printre care se aflau şi minori, cărora le cereau servicii sexuale pentru clienţi şi le înlesneau întâlnirile cu clienţii sau erau ei contactaţi telefonic de bărbaţi tineri care îşi ofereau serviciile sexuale şi cărora, de asemenea le înlesneau întâlnirile cu clienţii.

Acelaşi gen de contacte se realizau prin intermediul internetului, fie prin postarea unor anunţuri prin care se oferă servicii de masaj, fie prin diferite site-uri de socializare, mai arată anchetatorii la acest capitol.

Proxeneţii le asigurau bărbaţilor tineri, care se prostituau, transportul în vederea întreţinerii de relaţii sexuale, fie prin intermediul autoturismelor proprii, fie cu autoturisme taxi, achitând contravaloarea cursei efectuate.

Ttinerii care practicau prostituţia erau transportaţi de către proxeneţi la locuinţele clienţilor, unde erau ţinuţi timp de mai multe ore, pe timpul nopţii sau chiar în toate zilele de week-end, timp în care întreţineau relaţii sexuale cu aceştia.

Din probele de la dosar a reieşit că pentru aceste activităţi, proxeneţii primeau de la clienţi sume de bani şi alte foloase materiale. Totodată, bărbaţii tineri care îşi ofereau serviciile sexuale primeau şi ei sume de bani sau alte foloase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici