Fostul ministru Cristian David, botezat la o biserică penticostală, după eliberarea din arest - VIDEO

Fostul ministru de Interne Cristian David, în vârstă de 48 de ani şi care a fost în arest la domiciliu până vineri, când instanţa a dispus să fie cercetat sub control judiciar, a fost botezat, duminică, la Biserica Internaţională ”Harul” din Bucureşti.

Urmărește
4530 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru Cristian David, botezat la o biserică penticostală, după eliberarea din arest  - VIDEO

Fostul ministru Cristian David, botezat la o biserică penticostală, după eliberarea din arest - VIDEO

Imagini de la botezul fostului ministru de Interne, în care acesta este scufundat în apă, sunt datate 19 aprilie, fiind postate pe Internet de biserica unde a avut loc botezul - “Biserica Internaţională Harul” din cartierul Militari din Capitală.

În ultimele minute ale înregistrării, care durează două ore şi 7 minute, Cristian David, prezentat drept ”fratele Cristian”, susţine un discurs în care vorbeşte despre faptul că asistă la slujbele acestei biserici din luna octombrie 2012 şi aminteşte despre faptul că unul dintre pastorii lăcaşului de cult i-a spus că nu este "făcut pentru politică".

Fostul ministru de interne, care este cercetat penal pentru că ar fi luat mită 500.000 de euro, a spus că îşi lasă soarta "în mâna lui Dumnezeu".

"Doar un singur lucru aş vrea să vă spun, pe care l-am uitat şi poate că nu a fost întâmplător că l-am uitat. Sunt acum exact doi ani şi jumătate de când am ascultat o profeţie. Acum doi ani şi jumătate, am venit pentru prima dată aici. Era anul 2012, în octombrie, şi atunci (...) am venit în rugămintea de a deschide pentru mine o cale de comunicare cu fraţii în credinţă de peste tot în lume, fraţii români care reprezintă partea diasporei româneşti. M-a ascultat fratele (..), care mi-a spus: «tu nu esti făcut pentru politică, Dumnezeu are altă lucrare pentru tine». A fost nevoie de timp ca acele vorbe să capete înţeles pentru mine. Încet, dar sigur, timpul a dat mult mai mult sens acelei afirmatii, până când ea nu a fost doar un sens, ci a devenit un ţel. Împlinesc astăzi această profeţie de acum doi ani şi jumătate. Simplul fapt că mă aflu astăzi aici, în faţa dumneavoastră, este o minune a Domnului! (...) Astăzi este prima zi în care mă bucur din nou de întreaga şi deplina libertate. (...) Îmi pun întreaga soartă şi Justiţia, în ceea ce mă priveşte, în mâna Domnului. Mă angajez să duc la bun sfârşit această lucrare a Domnului, înţelegând un alt mod de viaţă, o altă conduită, şi cred că nu ai cum, cel puţin în această ţară, să faci politică şi să fii în numele Domnului slujitor al dreptăţii şi adevărului. Aceste chestiuni sunt atât de incompatibile încât trebuie să legi ori una ori alta. De aceea, am ales azi să fac doar una, şi aceasta este cu binecuvântarea Domnului şi cu sprijinul fraţilor mei ”, a spus Cristi David în faţa celor care asistau la ceremonia organizată în biserica din sectorul şase al Capitalei.

Pastorul bisericii penticostale la care a fost botezat Cristian David este Ioan Ceuţă, iar pe site-ul acesteia se menţionează că ”este un loc unde oamenii se dezvoltă din punct de vedere spiritual, intelectual şi social”.

Vineri, instanţa supremă a decis ca fostul ministru al Internelor Cristian David, acuzat că a luat mită 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de Buzău în favoarea unei persoane care revendica un teren, să fie cercetat sub control judiciar, decizia fiind definitivă.

Fostul ministru a fost arestat preventiv între 22 ianuarie şi 20 martie, dată de la care a fost plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al judeţului Buzău Cristinel Bîgiu, în prezent preşedinte suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, pentru stabilirea dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de către Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Cristian David a fost denunţat în 2014, iar DNA a cerut, în 10 noiembrie 2014, aviz de la preşedinte pentru urmărirea penală a fostului ministru al Internelor, pentru luare de mită. În 19 noiembrie 2014, Traian Băsescu, şeful statului la acea dată, anunţa că a dat avizul pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Cristian David, precizând că decizia nu înseamnă că acesta este vinovat, dar va merge în faţa procurorilor pentru clarificări.

Într-un alt dosar, DNA anunţa, în 5 martie 2014, că David, la data faptelor având funcţia de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, este urmărit penal pentru abuz în serviciu sub forma participaţiei improprii, uz de fals şi fals în declaraţii, care ar fi fost făcute pentru a justifica 60.000 de euro.

În 26 februarie 2014, Cristian David şi-a dat demisia din funcţia de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, alături de ceilalţi miniştri liberali din Guvern. În aceeaşi zi, după ce DNA a cerut aviz pentru urmărirea sa, Cristian David a demisionat şi din calitatea de membru al PNL, spunând că a luat această decizie pentru a nu afecta imaginea partidului urmare a acuzaţiilor procurorilor.

Cristian David are 48 de ani.

El a intrat în PNL în anul 1990 şi a fost senator de Vaslui în perioada 2004-2012. De asemenea, a fost ministru delegat pentru implementarea programelor cu finanţare internaţională, între 2004 şi 2007, iar ulterior, timp de un an, până în 2008, a fost ministru de Interne. Din 2012 şi până în 2014, Cristian David a fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici