- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.10.2019, 11:42)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fostul ministru Liviu Pop acuză că Ministerul Educaţiei e condus de „baronii manualelor” / Ecaterina Andronescu îl contrazice
În şcolile din România se vând manuale şi auxiliare precum s-ar vinde în farmacii medicamente neomologate, susţine fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, care afirmă că MEN e condus de „baronii manualelor”, lucru despre care ar şti şi preşedintele, şi premierul şi şi DNA. Totodată, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru MEDIAFAX că nu are cunoştinţă de „baronii manualelor”, care ar conduce MEN din 2011 şi despre care a vorbit colegul său de partid.
Urmărește
690 afișări
Liviu Pop: „Baronii manualelor” conduc ministerul Educaţiei. „Facem emisiuni întregi despre şpăgile care se dau”
Într-o emisiune la Digi Tv, fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a spus că poate vorbi despre „baronii manualelor”, care conduc MEN.
„Ştiu doar de baronii manualelor din Ministerul Educaţiei. Dacă vreţi, facem emisiuni întregi despre şpăgile indirecte şi directe care se dau şi despre care şi DNA ştie, şi preşedintele statului ştie. (...) Tentaculele sunt acolo”, a spus Liviu Pop.
Întrebat dacă Ministerul Educaţiei nu este condus în prezent, de PSD, Liviu Pop a răspuns: „Nu e condus de PSD, e condus de baronii manualelor Ministerul Educaţiei, din 2011. Noi ne-am perindat pe acolo câte şase luni, cinci luni, fiecare cât noroc a avut (...) Pe zona manualelor şi a auxiliarelor, tentaculele baronilor sunt bine infiltrate, ştie şi preşedintele statului, că are informaţii de la SRI, şi premierul ştie, şi toţi miniştrii Educaţiei”, a afirmat fostul ministru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Până la ora 16:40, prezența la vot este de 39,83%. 7,1 milioane de români au votat / Referendumul a fost validat
-
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat. Pentru a trece fiecare întrebare are nevoie de 50% +1 din voturi
-
Primăria Municipiului Bucureşti, precizări legate de referendumul local din Capitală: Mesaj pentru cei care au viză de flotant
-
Avertismentul unui oficial britanic: Rusia este „agresivă” în domeniul cibernetic şi reprezintă o ameninţare la adresa NATO
Întrebat ce a făcut premierul în lupta cu aceşti baroni, Liviu Pop a afirmat că e „o luptă continuă”, fiind o cercetare şi la DNA.
„Ne luptăm cu ei, ne luptăm în continuare, e o luptă continuă, dacă ne ajută şi DNA în dosarele acestea cu siguranţă veţi vedea”, a mai spus Pop.
Fostul ministru a făcut şi o comparaţie, spunând că „astăzi în şcolile din România se vând manuale şi auxiliare neuatorizate, exact cum te-ai duce la farmacie (...) şi ai cumpăra un medicament care nu este omologat şi l-ai folosi”.
Liviu Pop a fost ministru al Educaţiei în perioada iunie 2017 – ianuarie 2018 în Guvernul Mihai Tudose.
Andronescu: Nu s-a întâmplat aşa ceva
Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu poate confirma afirmaţiile lui Liviu Pop, privind „baronii manualelor”, care conduc MEN.
„Cum aşa? Nu este adevărat! Eu cel puţin pot să garantez lucrul acesta: în perioada la care el face referire am fost şase luni în 2012 ministru şi opt luni acum (2019 - n.r). Nu pot să confirm o asemenea declaraţie, în niciun caz. Cel puţin pe mandatele mele, pot să vă asigur că aşa ceva nu s-a întâmplat”, a declarat Ecaterina Andronescu.
Director al EDP: În MEN există, probabil,şi persoane care au alte interese
Directorul general al Editurii Didactice şi Pedagogice (EDP), Maria Nistor, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în Ministerul Educaţiei există atât persoane de bună credinţă, cât şi, probabil, „persoane care au alte interese”, în contextul afirmaţiilor lui Liviu Pop privind „baronii manualelor”.
Directorul general al Editurii Didactice şi Pedagogice (EDP), Maria Nistor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu are cunoştinţă exactă despre „baronii manualelor”, însă că, în mod cert, „un ministru are mai multe informaţii în acest sens”.
„Ce pot să spun eu e că în Minister ( Ministerul Educaţiei - n.r) există atât persoane de bună credinţă, care luptă de dimineaţă devreme până seara târziu pentru a îmbunătăţi calitatea Educaţiei din România, cât şi, probabil, persoane care au alte interese. Eu nu am cunoştinţă exactă de asta, pentru că sunt doar director general, dar cu siguranţă un ministru are mai multe informaţii în acest sens”, a spus directorul general al EDP.
Nistor a precizat şi faptul că, deşi problema leadership-ului la ora actuală din Ministerul Educaţiei Naţionale e cunoscută tuturor, e discutată de prea puţini, informând că sunt manuale şcolare blocate din acest motiv în momentul de faţă.
„Sunt manuale şcolare blocate acum, deci sunt manuale care există atât la EDP, cât şi la alte edituri, dar care nu pot să ajungă pe băncile elevilor din cauză că nu există un Ordin de ministru şi Ordinul de ministru nu există pentru că nu există ministru (la Educaţie - n.r)”, mai spune Maria Nistor.
Directorul general al Editurii Didactice şi Pedagogice a vorbit şi despre tema „manualelor unice”, care în 2018 a stârnit ample dezbateri şi nemulţumiri, situaţie care a cunoscut o turnură în 2019, când alte două manuale făcute de o editură privată nu au avut parte de niciun fel de reacţie.
„Dacă anul trecut toată lumea era revoltată de existenţa celor două manuale unice, la Istorie şi la Geografie, care au fost unice la aceste două discipline nu din cauză că am dorit noi, ci pentru că nu erau mai multe manuscrise declarate admise. În acest an avem tot două manuale unice, doar că sunt făcute de o editură privată şi atunci nimeni nu mai spune nimic, ceea ce nu mi se pare chiar corect”, a declarat Maria Nistor.
Ea a menţionat că problemele din Educaţie „sunt mult mai ample decât problemele manualelor şcolare”.
„Manualele şcolare reprezintă , evident, o prioritate, sau cel puţin aşa ar trebui să reprezinte (...). Cred că modelul de anul trecut a fost unul eficient care putea fi perfectat. Nu s-a mai dorit asta, a început clasa a VII-a fără manuale, inclusiv noi avem şapte titluri de manuale şcolare care au trecut de evaluarea calitativă de la Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, dar care nu pot acum să ajungă pe băncile şcolii, pentru că nu există un Ordin de ministru”, mai informează directorul general al EDP.
Potrivit aceleiaşi surse, manualele de Matematică şi Chimie pentru clasa a VII-a nu sunt aprobate prin Ordin de ministru, dar au fost adăugate pe platformă, iar manualul de Istorie se află în procedură de recontestare. Totodată, aceasta a menţionat şi că există manuale care sunt aprobate, dar nu pot fi postate pe platformă online.
„Există şi pentru minorităţi anumite manuale în această situaţie, există şi manuale de limbi străine (...) care pentru că nu există Ordin de ministru nu pot ajungte în şcoli”, precizează directorul general al EDP.
Citește pe alephnews.ro: Un polițist de frontieră, desemnat să protejeze secția de vot, s-a împușcat în cap în propriul autoturism. Incidentul a avut loc în comuna Frătești din județul Giurgiu
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Până la ora 10:00, 4,30% dintre alegători au votat la referendumul din București. Ce se întâmplă după referendum
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe