Fostul primar din Roşia Montană, condamnat la închisoare cu suspendare

Fostul primar al comunei Roşia Montană din judeţul Alba, Virgil Nariţa (PSD), a fost condamnat de Judecătoria Câmpeni la şase luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost acuzat de o angajată a instituţiei că a agresat-o verbal şi fizic.

Urmărește
311 afișări
Imaginea articolului Fostul primar din Roşia Montană, condamnat la închisoare cu suspendare

Fostul primar din Roşia Montană, condamnat la închisoare cu suspendare (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentanţii Judecătoriei Câmpeni au anunţat, vineri, că în cazul fostului primar s-a decis condamnarea la şase luni de închisoare, pentru purtare abuzivă, şi interzicerea anumitor drepturi civile, precum cel de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Potrivit sursei citate, instanţa a dispus suspendarea condiţionată a pedepsei, pe o durată de doi ani şi şase luni, care constituie termen de încercare.

De asemenea, pe durata menţionată, se suspendă şi executarea pedepselor accesorii (interzicerea unor drepturi - n.r.).

Judecătoria Câmpeni l-a obligat pe fostul edil să plătească părţii vătămate (angajatei Primăriei - n.r.) suma de 1.000 de lei cu titlu de daune materiale şi suma de 2.000 de lei, cu titlu de daune morale, Nariţa urmând să achite şi cheltuielile de judecată, în valoare de 1.700 de lei.

Fostul primar al comunei Roşia Montană, Virgil Nariţa, nu a dorit să comenteze sentinţa instanţei, precizând doar că va face recurs împotriva ei.

Consilierul juridic al Primăriei din Roşia Montană, judeţul Alba, Sorina Furdui, a depus, în vara anului trecut, o plângere la Poliţie, reclamând că a fost bătută de către primarul (de la acea vreme -n.r.) comunei, social-democratul Virgil Nariţa.

Femeia se plângea, la acea dată, poliţiştilor că primarul i-a adresat injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, după care a izbit-o de tocul uşii secretariatului.

Cazul a fost cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni, sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă, iar ulterior fostul edil a fost trimis în judecată.

Virgil Nariţa a mai fost cercetat de Poliţie, după ce, în 2007, l-a agresat pe viceprimarul de la acea dată al localităţii, chiar în sediul Poliţiei. Incidentul de atunci, dintre primarul Virgil Nariţa şi viceprimarul comunei Roşia Montană, Gheorghe Drăgoescu, s-a produs chiar în incinta postului de poliţie din localitate, unde cei doi s-au întâlnit şi au avut o discuţie contradictorie privind modul în care au colaborat pe parcursul a şase ani, unul în calitate de primar, iar celălalt de viceprimar, în urma căreia Nariţa l-a agresat pe viceprimar.

Primarul din Roşia Montană a trecut şi printr-un conflict cu fostul prefect de Alba, Cosmin Covaciu, care, la sfârşitul anului 2006, l-a suspendat din funcţie pe motiv de incompatibilitate, deoarece ar fi fost şi administratorul unei societăţi comerciale. Nariţa a atacat în instanţă acest ordin al prefectului, cerând anularea lui, dar a pierdut, şi la Roşia Montană au fost organizate, în martie 2007, alegeri parţiale. După acest tur de scrutin, Virgil Nariţa a fost reales primar al comunei, însă în 2008 a pierdut Primăria comunei după ce avea la activ două mandate de primar.

Nariţa este cunoscut şi la nivelul judeţului Alba, după ce în 2008 a candidat din partea PSD pentru Senatul României în Colegiul numărul 1, unde s-a clasat pe poziţia a treia, cu aproximativ 20 la sută din voturi, mandatul fiind câştigat de democrat-liberalul Alexandru Pereş, actualul vicepreşedinte al Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici