- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.06.2016, 12:57)
- Gabriela Ghitcuta
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fostul procuror Dumitru Claudiu Cazan, trimis în judecată în dosarul fraudării admiterii la INM
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, joi, trimiterea în judecată a dosarului în care fostul procuror Dumitru Claudiu Cazan este acuzat de constituire de grup infracţional organizat după ce ar fi încercat să comunice răspunsurile la examenul de admitere la INM, în 2013.
Urmărește
1657 afișări
Fostul procuror Dumitru Claudiu Cazan, trimis în judecată în dosarul fraudării admiterii la INM
Fostul procuror stagiar Dumitru Claudiu Cazan a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, alături de el fiind deferite justiţiei alte patru persoane - Loredana Cazan, pentru constituire de grup infracţional organizat, fals privind identitatea, conducerea unui vehicul fără permis, Costinel Doru Dimitru, sub control judiciar pentru constituire de grup infracţional organizat, Răzvan Claudiu Daniel, sub control judiciar pentru constituire de grup infracţional organizat, şi Mariana Ştefania Mihalache pentru fals privind identitatea, anunţă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Procurorii Capitalei îi acuză pe aceştia că, la sfârşitul anului 2013 şi începutul anului 2014, ar fi încercat să fraudeze examenul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii(INM).
" Scopul grupului infracţional organizat îl constituia săvârşirea infracţiunilor de divulgare fără drept a unor informaţii care nu sunt destinate publicităţii de către cel care ia cunoştinţă de acestea şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, respectiv scoaterea în mod fraudulos a grilei cu întrebări în timpul examenului şi comunicarea către/primirea răspunsurilor corecte de la această grilă, de către anumiţi candidaţi printre care şi inculpaţii DUMITRU DORU-COSTINEL şi DANIEL CLAUDIU RĂZVAN, în timpul concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii – proba de verificare a cunoştinţelor juridice care se susţinea la 31.08.2014, astfel încât aceştia să promoveze în mod fraudulos această probă a concursului ", se arată într-un comunicat al parchetului.
În cazul "inculpatelor Loredana Cazan şi Mariana Ştefania Mihalace, procurorii susţin că acestea, pe 23.09.2014, au făcut schimb de cărţi de identitate, una dintre ele prezentându-se la examenul pentru notar stagiar la Camera Notarilor Publici Bucureşti sub pretextul că este cealaltă".
"La 23.09.2014, inculpata CAZAN LOREDANA s-a prezentat în faţa comisiei de examen pentru dobândirea calităţii de notar stagiar în Camera Notarilor Publici Bucureşti – proba orală şi a susţinut că se numeşte MIHALACHE ŞTEFANIA MARIANA (candidată înscrisă la acel examen) folosind cartea de identitate a inculpatei MIHALACHE ŞTEFANIA MARIANA ce îi fusese înmânată de aceasta pentru a induce în eroare pe membrii comisiei de examen şi pentru a susţine proba de examen în locul candidatei MIHALACHE ŞTEFANIA MARIANA, în vederea promovării în mod fraudulos a probei orale de examen de către aceasta din urmă.", se mai notează în comunicatul procurorilor.
Anchetatorii susţin că pe 12 martie 2016 Loredana Cazan a condus un autoturism, în municipiul Râmnicu Vâlcea, având permisul suspendat.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.
Citeşte şi: Procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, audiat la DNA Ploieşti pentru luare de mită - VIDEO
Citeşte şi: Procuror specialist, despre firmele offshore: Sunt entităţi juridice folosite des în scopuri licite
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe