Fostul procuror Dumitru Claudiu Cazan, trimis în judecată în dosarul fraudării admiterii la INM

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, joi, trimiterea în judecată a dosarului în care fostul procuror Dumitru Claudiu Cazan este acuzat de constituire de grup infracţional organizat după ce ar fi încercat să comunice răspunsurile la examenul de admitere la INM, în 2013.

Urmărește
1657 afișări
Imaginea articolului Fostul procuror Dumitru Claudiu Cazan, trimis în judecată în dosarul fraudării admiterii la INM

Fostul procuror Dumitru Claudiu Cazan, trimis în judecată în dosarul fraudării admiterii la INM

Fostul procuror stagiar Dumitru Claudiu Cazan a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, alături de el fiind deferite justiţiei alte patru persoane - Loredana Cazan, pentru constituire de grup infracţional organizat, fals privind identitatea, conducerea unui vehicul fără permis, Costinel Doru Dimitru, sub control judiciar pentru constituire de grup infracţional organizat, Răzvan Claudiu Daniel, sub control judiciar pentru constituire de grup infracţional organizat, şi Mariana Ştefania Mihalache pentru fals privind identitatea, anunţă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurorii Capitalei îi acuză pe aceştia că, la sfârşitul anului 2013 şi începutul anului 2014, ar fi încercat să fraudeze examenul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii(INM).

" Scopul grupului infracţional organizat îl constituia săvârşirea infracţiunilor de divulgare fără drept a unor informaţii care nu sunt destinate publicităţii de către cel care ia cunoştinţă de acestea şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, respectiv scoaterea în mod fraudulos a grilei cu întrebări în timpul examenului şi comunicarea către/primirea răspunsurilor corecte de la această grilă, de către anumiţi candidaţi printre care şi inculpaţii DUMITRU DORU-COSTINEL şi DANIEL CLAUDIU RĂZVAN, în timpul concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii – proba de verificare a cunoştinţelor juridice care se susţinea la 31.08.2014, astfel încât aceştia să promoveze în mod fraudulos această probă a concursului ", se arată într-un comunicat al parchetului.

În cazul "inculpatelor Loredana Cazan şi Mariana Ştefania Mihalace, procurorii susţin că acestea, pe 23.09.2014, au făcut schimb de cărţi de identitate, una dintre ele prezentându-se la examenul pentru notar stagiar la Camera Notarilor Publici Bucureşti sub pretextul că este cealaltă".

"La 23.09.2014, inculpata CAZAN LOREDANA s-a prezentat în faţa comisiei de examen pentru dobândirea calităţii de notar stagiar în Camera Notarilor Publici Bucureşti – proba orală şi a susţinut că se numeşte MIHALACHE ŞTEFANIA MARIANA (candidată înscrisă la acel examen) folosind cartea de identitate a inculpatei MIHALACHE ŞTEFANIA MARIANA ce îi fusese înmânată de aceasta pentru a induce în eroare pe membrii comisiei de examen şi pentru a susţine proba de examen în locul candidatei MIHALACHE ŞTEFANIA MARIANA, în vederea promovării în mod fraudulos a probei orale de examen de către aceasta din urmă.", se mai notează în comunicatul procurorilor.

Anchetatorii susţin că pe 12 martie 2016 Loredana Cazan a condus un autoturism, în municipiul Râmnicu Vâlcea, având permisul suspendat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici