- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.06.2013, 16:45)
- Catalina Cocolos
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fostul procuror Maximilian Bălăşescu, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare
Fostul procuror Maximilian Bălăşescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, iar Cristian Marian Ene şi Marian Simirianu au primit câte patru ani cu executare, potrivit deciziei prin care instanţa supremă a menţinut luni pedepsele dispuse de CAB.
Urmărește
2455 afișări
Maximilian Bălăşescu (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)
În 19 iunie 2012, Bălăşescu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, în timp ce Ene şi Simirianu au primit, în acelaşi dosar, câte patru ani de închisoare, tot cu executare.
Potrivit deciziei CAB, Maximilian Bălăşescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi patru ani interzicerea unor drepturi, pentru luare de mită.
Cristian Marian Ene şi Marian Simirianu au primit pedeapse de câte patru ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, fiindu-le, totodată, interzise unele drepturi pe o perioadă de trei ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
De asemenea, instanţa a menţinut măsura arestării preventive în cazul celor trei şi a dispus ca din pedepsele aplicate să fie scăzute perioadele reţinerii şi arestării preventive, începând din 1 februarie 2012.
Decizia CAB a fost atacată cu recurs la instanţa supremă, care a decis, luni, să menţină hotărârea instanţei inferioare.
Fostul procuror Maximilian Bălăşescu declara, la ultimul termen de judecată, că nu a pretins şi nu a primit niciun ban de la nimeni şi că are conştiinţa împăcată.
"Puteţi să-mi luaţi ani din viaţă, dar nu puteţi să-mi luaţi conştiinţa, iar în conştiinţa mea eu sunt împăcat", a spus Maximilian Bălăşescu, fost procuror la Parchetul Tribunalului Ilfov şi anchetator al vrăjitoarelor care au şantajat-o pe Oana Zăvoranu.
În 24 februarie 2012, la mai puţin de-o lună de la probarea faptelor, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe Maximilian Ioan Bălăşescu, pentru de luare de mită şi asociere pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, precum şi pe Cristian Marian Ene şi Marian Simirianu, pentru complicitate la luare de mită.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, în luna ianuarie 2012, procurorul Maximilian Ion Bălăşescu, cu ajutorul lui Cristian Marian Ene şi Marian Simirianu, a pretins de la un denunţător, cu titlu de mită, "un folos reprezentând o sumă de bani care, iniţial, nu a fost particularizată, urmând ca Ene Cristian Marian şi Simirianu Marian să stabilească cu denunţătorul suma exactă".
Denunţătorul era cercetat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave într-un dosar penal aflat în instrumentarea procurorului Bălăşescu.
Ene şi Simirianu i-au comunicat denunţătorului că suma pe care trebuie să o dea este de 300.000 de euro, în două tranşe, de 100.000 de euro şi 200.000 de euro. Din probele administrate a rezultat că, din aceşti bani, lui Bălăşescu îi reveneau 50.000 de euro.
În 31 ianuarie, Cristian Marian Ene a fost prins în flagrant delict luând de la denunţător, în numele lui Bălăşescu, sumele de 90.000 de lei şi 80.000 de euro (reprezentând echivalentul a aproximativ 100.000 euro), ca primă tranşă a sumei totale pretinse, preciza DNA.
În 1 februarie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a lui Maximilian Bălăşescu. În aceeaşi zi, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Maximilian Bălăşescu, precum şi a lui Cristian Marian Ene şi Marian Simirianu.
La sfârşitul lunii februarie, Maximilian Bălăşescu a anunţat la Curtea de Apel Bucureşti că a demisionat din Ministerul Public şi că a trimis demisia la Consiliul Superior al Magistraturii.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe