Fostul procuror, Mircea Negulescu, a fost trimis în judecată pentru represiune nedreaptă

  • Fostul procuror Mircea Negulescu, exclus din magistratură în 2019, a fost trimis în judecată pentru represiune nedreaptă de SIIJ.
  • În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi ofiţerul de poliţie judiciară, care l-ar fi sprijinit.
Urmărește
724 afișări
Imaginea articolului Fostul procuror, Mircea Negulescu, a fost trimis în judecată pentru represiune nedreaptă

Fostul procuror, Mircea Neculescu, a fost trimis în judecată pentru represiune nedreaptă

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a fostului procuror Mircea Negulescu, exclus din magistratură în 2019.

Acesta este acuzat de cercetare abuzivă (6 infracţiuni); represiune nedreaptă (4 infracţiuni); instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participaţiei improprii; influenţarea declaraţiilor; inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii; inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii; fals intelectual (10 infracţiuni): abuz în serviciu (3 infracţiuni).

De asemenea, în aceeaşi cauză, procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui fost ofiţer de poliţie judiciară, care l-ar fi ajutat pe Negulescu. Acesta este cercetat pentru complicitate la cercetare abuzivă (6 infracţiuni); complicitate la represiune nedreaptă (4 infracţiuni); complicitate la instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participaţiei improprii; complicitate la influenţarea declaraţiilor; complicitate la inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii; complicitate la inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii; fals intelectual (10 infracţiuni); complicitate la abuz în serviciu (3 infracţiuni).

„Din probatoriul administrat a rezultat că primul inculpat, în calitate de procuror în cadrul DNA - ST Ploieşti, cu ajutorul celui de-al doilea inculpat, ofiţer de poliţie judiciară detaşat la DNA – ST Ploieşti, ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare şi a întregului material probator administrat în două dosare, cu scopul învinuirii pe nedrept a unor persoane, ar fi dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, precum şi măsuri neprivative de libertate constând în control judiciar faţă de unele dintre acestea, ştiind că sunt nevinovate. De asemenea, ar fi determinat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la ÎCCJ dintr-unul dintre dosare să dispună, fără vinovăţie, arestarea preventivă faţă de o persoană, ştiind că aceasta este nevinovată întrucât materialul probator pe baza căruia s-au argumentat măsurile procesuale a fost plăsmuit încă de la momentul sesizării organelor judiciare”, spun procurorii.

Totodată, fostul procuror, cu ajutorul ofiţerului judiciarist, în mod repetat, ar fi determinat mai mulţi martori (unii cu identităţi protejate) să dea declaraţii mincinoase în dosarele penale menţionate anterior şi mai mulţi denunţători să formuleze denunţuri cu privire la existenţa unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale, denunţurile fiind ulterior clasificate, cu consecinţa vătămării drepturilor procesuale ale persoanelor vătămate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici