Dosarul TEL DRUM. Murgeanu, după audierea la DNA: Am fost chemat vizavi de întâlnirea avută cu Dragnea în benzinărie

Fostul secretar de stat în ministerul Dezvoltării Răzvan Murgeanu s-a prezentat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat de procurori, el precizând că are calitatea de martor.

Urmărește
1927 afișări
Imaginea articolului Dosarul TEL DRUM. Murgeanu, după audierea la DNA: Am fost chemat vizavi de întâlnirea avută cu Dragnea în benzinărie

Fostul secretar de stat Răzvan Murgeanu, audiat la DNA ca martor în dosarul Tel Drum -surse

Fostul secretar de stat din ministerul Dezvoltării, Răzvan Murgeanu, a declarat că procurorii DNA l-au chemat ca să dea detalii despre întâlnirea avută, în 2011, cu Liviu Dragnea într-o benzinărie din Bolintin, referitoare la o corecţie aplicată de instituţiile europene în cazul Tel Drum.

"Am fost chemat în calitate de martor, într-adevăr, vizavi de întâlnirea pe care am avut-o cu domnul Dragnea în benzinăria din Bolintin. A iniţiat-o o colaboratoare de-a domnului Dragnea, a fost o chestie informală. El vrea - cu toate că era de notorietate ce se spusese de către auditul DG Regio - era interesat ce se poate întâmpla. I-am spus care pot fi consecinţele. Atât. A durat exact cinci minute. El a întrebat atât: care este situaţia? I-am spus: situaţia este pe care o ştii. Erau două chestiuni foarte clare. Una era legată de o posibilă apartenenţă a firmei, adică ca şi cum ar fi a lui, lucru pe care nu aveai cum să-l dovedeşti. Şi mai era ceva legat de o condiţie suspensorie în licitaţie. Nu îmi aduc aminte exact ce era vorba, dar ştiu că era ceva restrictiv. Nici procurorul nu m-a întrebat exact, pentru că nici eu nu mai ştiu. Am vrut să fie un loc public, nu ştiam cu cine mă vad. El a stabilit-o. I-am spus: daca vrea să se vadă cu mine, acolo. În 2011", a declarat, la ieşirea din DNA, Răzvan Murgeanu.

Fostul secretar de stat din ministerul Dezvoltării a explicat şi ce conţinea auditul făcut în acel caz.

"Nu era o sesizare, era un audit făcut de DG Regio. Acel audit era foarte clar. Nu era pentru judeţul Teleorman, erau vreo patru judeţe sau cinci. În cazul Teleorman, erau suspiciuni, că acolo se vorbea de suspiciuni, nu de chestiuni certe. Erau suspiciuni că - cea mai importantă pentru care ar fi fost o mare problemă, pentru că însemna 100% corecţie. Acea suspiciune se referea că ar putea ca firma Tel Drum să aparţină lui Dragnea", a explicat Murgeanu.

Întrebat cum a fost diminuată corecţia de 100% , acesta a răspuns că nu era în sarcina lui cum erau stipulate aceste corecţii. Totodată, fostul secretar de stat a precizat că Liviu Dragnea este cel care i-a spus că firma Tel Drum nu este a lui.

"Da. Eu chiar l-am întrebat. "Nu, domnule, cum sa fie firma mea?" Am zis: Ok. Corecţia o plătea Consiliul Judeţean, nu o plătea nici Autoritatea de management şi nici fondurile europene. Corecţia era de 25% sau 30%. Nu-mi mai aduc aminte. S-a dat pe condiţia aceea restrictivă. Nu Autoritatea de management era ultimul factor care determina o chestie de genul ăsta. Mai era după ea, iar ultimul era auditul Curţii de Conturi care ratifica sau nu. În situaţii de genul ăsta, se autosesiza. Erau nişte căi de atac: prima dată o contestaţie, erau alţii care o judecau, era normal să fie aşa. Ultima era în instanţă în contencios administrativ. Nu mai eram la minister. Nu ştiu dacă a câştigat în contencios administrativ. E posibil să fi câştigat. Nu e nimic special", a mai spus Murgeanu.

Răzvan Murgeanu a stat mai bine de două ore în sediul DNA, însă, la ieşire a precizat că depoziţia lui a durat doar şapte minute.

Luni, Cristian Duică, fost director în cadrul Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, a fost audiat, tot ca martor, în dosarul Tel Drum. Duică a fost angajat al companiei Tel Drum în anul 2012. Şi deputatul PSD Ion Mocioalcă a fost audiat, de procurorii DNA, în aceeaşi cauză. În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

Preşedintele PSD a contestat sechestrul dispus de DNA în dosarul Tel Drum, invocând faptul că nu s-a constituit nicio parte vătămată în cauză. Contestaţia a fost respinsă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici