- Home
- Social
- VASLUI, (02.07.2014, 18:43)
- Theodor Istrate
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fostul şef al ADS Daniel Drăgan, condamnat la şase ani de închisoare în 2010, eliberat condiţionat
Fostul şef al Agenţiilor Domeniilor Statului (ADS) Daniel Drăgan, condamnat, în octombrie 2010, la şase ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie, a fost eliberat condiţionat, miercuri, din Penitenciarul Vaslui, unde era încarcerat, în urma unei decizii a instanţei.
Urmărește
408 afișări
Fostul şef al ADS Daniel Drăgan, condamnat la şase ani de închisoare în 2010, eliberat condiţionat (Imagine: Shutterstock)
Tribunalul Vaslui a respins, miercuri, recursul formulat de procurorii DNA la decizia din aprilie a Judecătoriei Vaslui, de eliberare condiţionată a lui Daniel Drăgan, care depusese o solicitare în acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Astfel, magistraţii vasluieni au dispus eliberarea ”de îndată” a fostului preşedinte al Agenţiilor Domeniilor Statului, care a ispăşit trei ani şi opt luni de închisoare din pedeapsa de şase ani la care fusese condamnat.
În octombrie 2010, Daniel Drăgan a fost condamnat defintiv la şase ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Bucureşti, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Iniţial, în aprilie 2010, Tribunalul Bucureşti decisese condamnarea fostului şef al ADS la şase ani de închisoare, hotărârea fiind menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, care a respins recursul formulat de Drăgan.
În 17 aprilie 2009, fostul preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului şi al Consiliului de Administraţie Daniel Drăgan a fost trimis în judecată pentru că, în mod nelegal, a restituit 147 de hectare de teren de lângă localitatea Popeşti Leordeni, păgubind statul cu peste 88 de milioane de euro.
"În 26 iulie 2007, în calitate de preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului şi al Consiliului de Administraţie, inculpatul Daniel Drăgan şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin emiterea unei decizii prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea unei persoane fizice în mod nejustificat şi fără respectarea dispoziţiilor legale", arătau procurorii DNA în rechizitoriu.
Astfel, în urma unei cereri de restituire, Daniel Drăgan a dat persoanei respective, în compensare, o suprafaţă de 147,14 de hectare în localitatea Popeşti Leordeni. Decizia respectivă a fost emisă fără a avea la bază un raport întocmit de Comisia de analiză a solicitărilor de retrocedare, aşa cum prevede Legea 10/2001, nestabilindu-se aspectele necesare pentru soluţionarea cererii, cum ar fi: dacă cererea a fost depusă în termenul legal, dacă soluţionarea era de competenţa ADS, dacă solicitantul este persoană îndreptăţită la reconstituirea dreptului de proprietate; de asemenea, nu a fost identificat cu exactitate terenul expropriat şi nici nu au fost făcute verificări cu privire la retrocedările dispuse de alte autorităţi către solicitant.
Prin emiterea în mod nelegal a deciziei a fost cauzată o pagubă patrimoniului Agenţiei Domeniilor Statului în cuantum de 88.284.000 euro (respectiv 276.982.222 de lei la cursul BNR din iulie 2007), reprezentând contravaloarea terenului dat în compensare.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe