- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.11.2011, 17:28)
- Catalin Lupasteanu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fostul şef al ANOFM, Silviu Bian, rămâne în arest. Instanţa a decis că măsura este legală
Tribunalul Bucureşti a verificat, joi, legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a fostului şef al ANOFM, Silviu Bian, trimis în judecată, în urmă cu o zi, pentru luare de mită, şi a decis că acesta trebuie judecat în stare de arest preventiv, măsura fiind legală.
Urmărește
263 afișări
Fostul şef al ANOFM, Silviu Bian, rămâne în arest. Instanţa a decis că măsura este legală (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)
Magistratul care judecă acest caz a dezbătut, joi, legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a fostului şef al ANOFM.
Instanţa a decis că măsura este legală şi temeinică.
Această procedură, de verificare a legalităţii şi temeiniciei măsurii arestării preventive, în cazul unor persoane, trebuie verificată, după ce urmărirea penală este finalizată şi cazul trimis în instanţă, de către judecător, din 60 în 60 de zile, sau în acest interval, fără ca el să fie depăşit, potrivit normelor penale în vigoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Instanţa a stabilit primul termen de judecată în acest proces pentru 29 noiembrie.
Silviu Bian a fost trimis, miercuri, în judecată, în stare de arest preventiv, acesta fiind acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită, în formă continuată.
Alături de acesta va mai fi judecată şi Alexandra Maria Ţichindelean, director al Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul ANOFM (OIPOSDRU), pe care procurorii o acuză de luare de mită, precum şi directorul executiv al Centrului Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov, Cristache Ristea, pentru complicitate la luare de mită în formă continuată.
În rechizitoriul trimis instanţei de judecată procurorii anticorupţie notează că începând cu data de 1 iulie 2010, la Centrul Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov se află în derulare două proiecte destinate dezvoltării resurselor umane, finanţate din fonduri europene respectiv "Pregătirea aprofundată, continuă în serviciul public de ocupare - PACSPO" şi "Învăţământ continuu aprofundat pentru România - ICAR" pentru care a fost alocată finanţarea maxim admisă în cuantum de cinci milioane de euro pentru fiecare proiect.
În perioada decembrie 2010 - octombrie 2011, mai arată sursa citată, Silviu Bian, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă şi al Consiliului de administraţie din cadrul ANOFM, a primit suma totală de 1.058.500 de lei, echivalentul a aproximativ 250.574 de euro, şi 22.000 de euro de la opt angajaţi în cadrul proiectelor PACSPO şi ICAR pentru a vira 25 la sută din costul proiectelor reprezentând cofinanţarea acestora din fonduri proprii, alocate din bugetul asigurărilor pentru şomaj.
Funcţionarii respectivi, arată anchetatorii, făceau parte din echipa de implementare a proiectelor şi erau angajaţi pe bază de contracte civile la o societate comercială parteneră în cadrul acestor proiecte iar refuzul lui Bian de a aloca contribuţia din fonduri publice ar fi avut drept consecinţă întreruperea proiectelor şi, implicit, privarea respectivilor funcţionari de retribuţiile primite pentru activităţi în cadrul proiectelor.
Banii i-au fost daţi lui Bian de directorul executiv al Centrului Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov, Cristache Ristea, care s-a ocupat şi de colectarea sumelor de la funcţionarii care dădeau lunar, în acest scop, o parte din retribuţiile primite în cadrul proiectelor.
Din suma totală pretinsă, în 15 octombrie, Bian a primit de la aceiaşi funcţionari, prin intermediul lui Ristea, 82.000 de lei, reprezentând o parte din retribuţiile aferente lunii septembrie. Cu această ocazie, procurorii anticorupţie au organizat o acţiune în urma căreia l-au prins pe Bian în flagrant delict primind banii.
Procurorii anticorupţie mai arată că Alexandra Maria Ţichindelean, în calitate de director al OIPOSDRU din ANOFM, în cursul lunii august, a primit de la un angajat al aceleiaşi firme partenere în cadrul proiectelor PACSPO şi ICAR zece mii de lei cu titlu de mită.
Banii au fost primiţi după efectuarea unui control la societatea respectivă pentru a favoriza societatea comercială în situaţia unor controale ulterioare.
Procurorii au pus sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând fostului preşedinte al ANOFM în vederea despăgubirii persoanelor prejudiciate.
În 16 octombrie, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Bian, confirmat ulterior şi de Curtea de Apel Bucureşti.
Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe