Fostul şef al IPJ Neamţ Aurelian Şoric, respins la examenul de barou. Vezi ce medie a obţinut la probele scrise

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ Aurelian Şoric a fost respins la examenul de primire în profesie ca avocat definitiv, acesta obţinând la probele scrise media 4.34.

Urmărește
190 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al IPJ Neamţ Aurelian Şoric, respins la examenul de barou. Vezi ce medie a obţinut la probele scrise

Fostul şef al IPJ Neamţ Aurelian Şoric, respins la examenul de barou. Vezi ce medie a obţinut la probele scrise (Imagine: Tibi Bujdei/Mediafax Foto)

Aurelian Şoric a susţinut cinci probe scrise în timpul acestui examen derulat în octombrie, potrivit informaţiilor postate pe Uniunea Naţională a Barourilor din România.

Fostul şef al IPJ Neamţ a obţinut notele 4.13 la Drept civil, 2.33 la Drept procesual civil, 6.00 la Drept penal, 5.25 la Drept procesual penal şi 4.00 la organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.

Cu media 4.34, Şoric a fost declarat respins la examen.

El a susţinut examenul la Centrul teritorial Iaşi, la care au fost arondate barourile Iaşi, Vaslui, Suceava, Botoşani, Bacău, Neamţ.

Aurelian Şoric a deţinut funcţia de şef al IPJ Neamţ din 26 iunie 2006 până în 23 noiembrie 2010.

Comisarul Aurelian Şoric a fost judecat de Consiliul Superior de Disciplină, la solicitarea ministrului Internelor, pentru afirmaţiile şi comportamentul avute în urma asasinării lui Gheorghiţă Mararu, în 14 noiembrie 2010, şi pentru modul în care a condus IPJ Neamţ.

De asemenea, atât comisarul Şoric, cât şi adjuncţii săi şi alţi ofiţeri cu funcţii de conducere de la IPJ Neamţ au fost cercetaţi disciplinar pentru neregulile găsite în urma verificărilor Corpului de Control, printre care interesul scăzut pentru anchetarea celor trei grupări infracţionale din judeţ.

Şeful Poliţiei Române anunţa ulterior că, în urma concluziilor anchetei făcute de Consiliul Superior de Disciplină, fostul şef al IPJ Neamţ Aurelian Şoric a fost destituit din Poliţie.

Potrivit rezultatelor anchetei Corpului de Control la Neamţ, Aurelian Şoric a acreditat, prin afirmaţiile făcute după asasinarea lui Gheorghiţă Mararu, ideea că Poliţia agreează cămătăria, subminând astfel încrederea populaţiei în serviciul poliţienesc şi a încercat să diminueze autoritatea conducerii MAI prin incitarea şefilor de post din judeţul Neamţ.

Scandalul de la Neamţ a izbucnit după ce, în 14 noiembrie 2010, Gheorghiţă Mararu, lider al lumii interlope nemţene, a fost asasinat într-o cafenea din Piatra Neamţ de Cristian Chilat. Imediat după incident, presa a relevat legătura dintre victimă, familia acesteia şi Aurelian Vasea Şoric, atunci şef al IPJ Neamţ.

Asasinarea lui Gheorghiţă Mararu a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române Petre Tobă, a secretarului de stat Dan Fătuloiu şi cu depunerea demisiei de către şeful IPJ Neamţ Aurelian Şoric.

Totodată, inspectorii ANI au cerut, în 1 iunie, confiscarea unei sume de peste 360.000 de lei pe care comisarul Aurelian Şoric nu ar putea-o justifica, suma reprezentând diferenţa dintre averea dobândită şi veniturile realizate în perioada 1996 - 2010.

În 14 iulie, Comisia de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Bacău a admis cererea Agenţiei Naţionale de Integritate. Ulterior, Curtea de Apel Bacău a respins o cerere de suspendare a raportului întocmit de inspectorii de integritate în legătură cu presupusa avere nejustificată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici