- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (10.02.2011, 14:11)
- Bogdan Marta , Bogdan Marta ,
Fostul senator PSD Viorel Matei: Fiul meu a fost pus de şeful lui să participe la împărţirea banilor la Vama Moraviţa
Fiul unui fost senator PSD, Viorel Matei, este printre poliţiştii de frontieră reţinut, în noaptea de miercuri spre joi, de Curtea de Apel Bucureşti, Matei spunând că fiul său "a fost naiv" şi a fost determinat chiar de şeful lui să participe la împărţirea banilor şi că el semnalase nelegalităţi.
Urmărește
863 afișări
Viorel Matei a fost senator PSD de Timiş între anii 2000 şi 2004, el fiind în prezent preşedintele FNPAR (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)
Preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), Viorel Matei, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că fiul său, Viorel Lilian Matei, a fost arestat preventiv, în noaptea de miercuri spre joi.
El a afirmat că fiul său era "şeful pregătirii de luptă" de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, din judeţul Timiş, iar în urmă cu 45 de zile fusese detaşat la Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa, unde a fost "filat" în timp ce împărţea banii, chiar de către şeful său, care era ofiţer SRI sub acoperire şi care îi dădea banii obţinuţi prin şpagă să îi împartă colegilor.
"Fiul meu este unul dintre cei arestaţi preventiv. El era poliţist de frontieră la Sânnicolau Mare, era şeful pregătirii de luptă. În urmă cu 45 de zile, a fost detaşat la Moraviţa, nu ştiu de ce, a fost unul dintre puţinii ofiţeri detaşaţi. Iar şeful lui, SRI-stul, l-a pus să împartă banii la colegi, în timp ce îl fila. El a fost pe post de căţeluş. În aceste 45 de zile a luat 1.800 de euro. Păi când comandantul tău îţi spune «ia banii şi împarte-i», ce faci? Copilul e şi naiv, e în sistem de un an şi ceva", a afirmat Matei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
-
Un general polonez a fost demis după ce mine antitanc dispărute au fost găsite în depozitul IKEA
Preşedintele FNPAR a adăugat că l-a sfătuit pe fiul său să refuze să fie detaşat la Stamora-Moraviţa, deoarece ştia că toţi "peştii mari" fuseseră detaşaţi deja la alte vămi.
"Eu i-am spus să refuze. I-am spus «nu te du acolo, sunt atâtea rahaturi». Dar el s-a dus, în timp ce toţi peştii mari au fost detaşaţi la alte vămi", a mai spus Matei.
Potrivit fostului senator de Timiş, fiul său i-ar fi raportat şefului Poliţiei de Frontieră Timiş, Cornel Iureş, ilegalităţile care se petreceau în PTF Stamora-Moraviţa, însă acesta i-ar fi spus "să îşi vadă de treabă".
"A raportat şefului de la judeţ şi i-a spus şefului de la judeţ, lui Iureş (Cornel Iureş - n.r.), ce se întâmplă acolo (la Moraviţa - n.r.), iar şeful i-a spus să îşi vadă de treaba lui", a afirmat Matei.
Acesta susţine că nu crede că arestarea fiului său are conotaţii politice, însă consideră că a fost determinat să comită infracţiunile de către ofiţerii sub acoperire.
"Cei mai ai dracului, care strângeau bănuţul, erau ofiţerii sub acoperire. Este o provocare, o mârlănie. (...) Nu cred că e o răzbunare politică. Consider că a fost un sistem diabolic de bine gândit de a acoperi marii rechini. Toţi marii traficanţi, în ultimile două luni, au fost plasaţi pe alte zone. Şi novicii şi fraierii au fost puşi în faţă", a mai spus Matei.
El a afirmat că fiul lui este destul de matur să îşi demonstreze nevinovăţia.
Potrivit DNA, Viorel Lilian Matei, ofiţer în cadrul PTF Moraviţa, este acuzat de aderare la un grup infracţional organizat şi luare de mită, în formă continuată.
Viorel Matei a fost senator PSD de Timiş între anii 2000 şi 2004, el fiind în prezent preşedintele FNPAR.
Direcţia Naţională Anticorupţie a reţinut, în total, 97 de persoane implicate în fapte de corupţie la vămile din vestul ţării, ultimii şapte urmând să fie duşi la Curtea de Apel Bucureşti, joi, la ora 13.00, pentru judecarea cererii de arestare a acestora, a precizat DNA.
Între timp, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au arestat, în ultimele 24 de ore, 86 de persoane implicate în fapte de corupţie la vămile din vestul ţării, magistraţii urmând să se pronunţe şi în cazul a altor 12 învinuiţi de fapte similare de către procurorii anticorupţie.
Potrivit DNA, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, la nivelul punctului de trecere al frontierei (PTF) Moraviţa şi PTF Foeni din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie de Frontieră (IJPF) Timiş, în contextul existenţei unui grup infracţional organizat, ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră împreună cu lucrători vamali au acţionat în vederea strângerii de sume de bani sub formă de mită, în schimbul nedenunţării şi neconstatării unor infracţiuni sau contravenţii comise de persoane care traficau ţigări sau alcool provenite din Serbia, la trecerea frontierei de stat a României.
Pe de altă parte, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, la nivelul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Naidăş, jud. Caraş-Severin, vameşii şi poliţişti de frontieră menţionaţi mai sus, precum şi alte persoane implicate în traficul cu ţigări, în contextul existenţei unui grup infracţional organizat, au acţionat în scopul comiterii unor infracţiuni de corupţie şi pentru a obţine importante beneficii financiare şi materiale.
Citește pe alephnews.ro: Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Care sunt opțiunile Rusiei după ce Ucraina a închis gazoductul care alimenta Europa, iar Moldova are deja alternative pentru gazul rusesc? Putin se bazează pe marile puteri din Est, cu China în frunte
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe