Fostul spital de la Tutova şi-a reluat activitatea ca azil de bătrâni după trei luni de la închidere

Fostul spital de bolnavi cronic de la Tutova, judeţul Vaslui, şi-a reluat, vineri, activitatea ca azil pentru bătrâni, la exact trei luni de la închiderea unităţii spitaliceşti de către Guvern din cauza nerentabilităţii acesteia, capacitate căminului fiind, deocamdată, de 30 de locuri.

Urmărește
747 afișări

Autorităţile locale din Tutova au deschis, la 1 iulie, căminul pentru persoane vârstnice în spaţiile fostului spital din comună, închis la 1 aprilie, odată cu alte 66 de unităţi spitaliceşti din ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După trei luni de reorganizare a fostului spital, Primăria a reuşit, cu o investiţie proprie de 160.000 lei, să asigure condiţiile pentru cazarea a 30 de bătrâni, într-unul din cele două pavilioane existente.

"Cel mai important lucru este că am reuşit să facem ceva bun în locul fostului spital, deşi nu ne-a ajutat financiar nicio autoritate centrală a statului pentru a recompartimenta şi reamenaja, conform legii, fostul spital. Deocamdată, avem cazaţi cinci beneficiari, însă mai avem alte 25 de cereri aprobate şi, în maxim o săptămână, vom acoperi integral capacitatea din primul pavilion al fostului spital. Avem cereri din tot judeţul Vaslui, dar şi din Bucureşti, Galaţi sau Bacău", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX primarul comunei Tutova, Ion Corciovă.

Pentru a beneficia de serviciile noului azil de bătrâni, cei care se vor caza aici trebuie să achite o taxă lunară de 700 de lei, plafon stabilit printr-o hotărâre a Consiliului Local Tutova. La această sumă, primăriei îi sunt decontaţi, de către Ministerul Muncii, 1.411 lei de fiecare beneficiar, reprezentând cheltuieli cu utilităţile şi salariile celor 40 de angajaţi, preluaţi de la fostul spital.

Autorităţile din Tutova intenţionează ca, până în toamnă, să deschidă şi cel de-al doilea pavilion al fostului spital, unde să fie cazaţi alţi 30 de bătrâni.

Consiliul Local Tutova a fost primul din ţară care a accesat programul guvernamental.

"Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoane vârstnice", program prin care au fost plătite, timp de trei luni, salariile celor 40 de angajaţi preluaţi de la spital, fiind vorba de doi medici, asistente medicale şi personal auxiliar de întreţinere care-şi desfăşoară activitatea în actualul azil de bătrâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici