- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.07.2014, 10:07)
- Catalin Lupasteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fostul viceprimar al Capitalei Marcel Nicolaescu, audiat ca martor în dosarul lui Andrei Creci
Fostul viceprimar al Capitalei Marcel Nicolaescu este audiat ca martor, vineri, la DNA, în dosarul privind restituirea ilegală a unui teren din Bucureşti, în care este cercetat Andrei Creci, fost şef de serviciu în Direcţia Juridică a municipalităţii.
Urmărește
554 afișări
Marcel Nicolaescu (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)
Marcel Nicolaescu a declarat, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că a fost chemat să se prezinte pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul privind restituirea ilegală a unui teren din Capitală.
Andrei Creci, fost şef de serviciu în Direcţia Juridică a Primăriei Capitalei, este cercetat sub control judiciar de procurorii anticorupţie, după ce ar fi propus, în mod nelegal, restituirea unui teren din Bucureşti, evaluat la peste 3,3 milioane de euro, potrivit DNA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Vladimir Putin, la conferinţa anuală de presă: Occidentul poate să încerce capabilităţile rachetei Oreşnik prin alegerea unei ţinte în Kiev şi folosirea sistemelor antiaeriene. Liderul rus critică dislocarea THAAD în România
-
Leul a început să se deprecieze la cotaţiile interbancare. BNR anunţă un curs neclintit
-
Restricţii de trafic în Capitală pentru manifestările dedicate comemorării Revoluţiei din 1989
Alături de acesta este cercetată, sub control judiciar, o altă fostă şefă de serviciu din aceeaşi direcţie, Catia-Valentina Fălan, suspectată că l-a favorizat pe Andrei Creci.
"În cursul anului 2004, inculpatul Creci Andrei-George şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi obligaţiile legale, care îi reveneau în virtutea funcţiei şi a rolului îndeplinit în cadrul comisiei interne de analiză a notificărilor formulate în baza Legii nr. 10/2001, prin faptul că a propus, în mod nelegal, la data de 19.11.2004, restituirea în natură a unui teren, amplasat în Capitală, aparţinând domeniului privat al Municipiului Bucureşti, în suprafaţă de 15.209,87 metri pătraţi, evaluat la suma de 3.303.301 euro şi măsuri reparatorii pentru restul suprafeţei până la 3,5 de hecatre", arată procurorii anticorupţie.
Ulterior, Creci ar fi încercat să înlăturare urmările faptei penale săvârşite, astfel încât să împiedice urmărirea penală şi tragerea la răspundere penală şi civilă, împreună cu celelalte persoane cercetate. Astfel, el ar fi redactat personal un document, semnat de primarul general al Municipiului Bucureşti, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), au precizat procurorii.
"În cuprinsul acestui act a consemnat că Primăria Municipiului Bucureşti nu se constituie parte civilă în dosarul penal, şi, depăşind limitele solicitării, a făcut aprecieri asupra legalităţii procedurii de retrocedare a imobilului care face obiectul acestui dosar şi a respectării dispoziţiilor legale în activitatea desfăşurată de comisie", potrivit DNA.
De asemenea, în cazul unei alte adrese trimisă de DNA primarului general al Capitalei, Andrei Creci, prin influenţa pe care o are asupra funcţionarilor publici de execuţie din cadrul primăriei, ar fi determinat-o pe Catia Fălan să întocmească un punct de vedere către primarul general favorabil persoanelor cercetate în dosar şi să redacteze răspunsul către DNA, mai susţin anchetatorii.
"Prin adresa din 26 iunie, Primăria Municipiului Bucureşti a comunicat nu doar că nu se constituie parte civilă în procesul penal, rezervându-şi dreptul de a acţiona pe cale civilă, ci şi că în prezent nu există documente care să contribuie la identificarea şi localizarea terenului, neputând fi formulată o concluzie certă, încercându-se, aşadar, înlăturarea probelor administrate în cursul urmăririi penale în scopul de a împiedica sau îngreuna tragerea la răspundere penală a persoanelor cercetate", mai spun procurorii anticorupţie.
(Serviciul FOTO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini.)
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage din coaliție și va vota un guvern de dreapta: „Nu fugim de responsabilitate”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
George Simion reacționează după retragerea PSD de la negocieri: „AUR este gata să îşi asume guvernarea”
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe