- Home
- Social
- CRAIOVA, (03.09.2017, 12:20)
- Ionut Jifcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO | ”Agenda viitorului”, creată de mai mulţi tineri din Craiova/ Cum funcţionează şi ce este Nova Booker
Mai mulţi tineri din Craiova, cu pregătire în IT şi finanţe-bănci, au creat o platformă online pentru programări la saloanele de frizerie, coafură, make-up ori îngrijire corporală. Proprietar de salon: "Suntem mult mai relaxaţi, am scăpat de întrebări şi putem conversa cu clienţii.
Urmărește
3424 afișări
FOTO | ”Agenda viitorului”, creată de mai mulţi tineri din Craiova/ Cum funcţionează şi ce este Nova Booker
Tinerii craioveni, cu vârste cuprinse între 24 şi 27 de ani, au iniţiat proiectul ”Nova Booker” din banii pe care fiecare dintre ei îi avea puşi deoparte, ulterior reuşind să atragă finanţări străine.
Aplicaţia poate fi descărcată şi folosită de oricine.
Afacerea lor simplică afacerile altora şi vine şi în sprijinul consumatorilor, ”Nova Booker” fiind folosită pentru programări la saloanele de frizerie, coafură, make-up, ori îngrijire corporală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Bogdan Protopopescu, unul dintre tinerii implicaţi în afacere, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ideea dezvoltării unei astfel de aplicaţie a venit dintr-o nevoie personală.
”Am fost angajat într-o mare corporaţie din Craiova pe IT şi eu şi colegii mei aveam nevoie să ne facem programări pentru că în timpul serviciului uitam de aşa ceva. M-am împrietenit cu un tip cu care am fost la Bucureşti la un concurs de frizeri şi mi-a zis: «Nu-mi faci şi mie o platformă de programări online că am probleme foarte mari cu telefonul. Îmi sună în timp ce lucrez». M-am gândit că această problemă sigur o au toţi oamenii din acest domeniu şi nu numai. Timp de un an de zile, împreună cu mai mulţi băieţi, am lucrat la o platformă de programări online. Am ieşit pe piaţă, a prins foarte bine, lumea este foarte entuziasmată şi toate lucrurile merg mai bine decât ne aşteptam”, a declarat Bogdan Protopopescu .
Bogdan a lucrat, timp de un an, în paralel cu job-ul pe care îl avea. Apoi şi-a dat demisia pentru a se dedica integral ”Nova Booker”, spune el.
Încrezător în proiect a fost şi Cătălin Lupu, care a renunţat la locul de muncă, pe care îl avea la o unitate bancară, şi s-a alăturat echipei ”Nova Booker”.
”M-am alăturat proiectului în momentul în care Bogdan a venit la mine şi mi-a spus ce are de gând să facă. Încă de la primele detalii pe care mi le-a dat ideea mi s-a părut super. Am zis că asta este ceea ce au nevoie oamenii din domeniu în momentul de faţă şi chiar mi s-a părut o idee de viitor. Eu atunci lucram în domeniul bancar, apoi m-am alăturat lui Bogdan astfel încât să pornim toate motoarele acestei platforme şi să îi ajutăm pe oameni. Aveam şi eu fix aceeaşi problemă pe care o avea Bogdan. Sunam la frizer când găseam şi eu o fereastră mică, evident, nu-mi răspundea pentru că era ocupat. Când mă suna el nu puteam eu să vorbesc. Şi, vorbesc serios, rămâneam uneori, mă tundeam la o lună, o lună jumătate, când în mod normal te tunzi la 2-3 săptămâni”, a povestit Cătălin.
Deşi platforma lor, ”Nova Booker”, a fost lansată de curând, mii de utilizatori au accesat-o şi s-au folosit de serviciile oferite, spun tinerii.
”Suntem pe piaţă de aproximativ două luni. Din Craiova şi-au făcut peste 5.000 de oameni conturi pentru a se programa la saloanele cu care lucrăm noi şi am fost surprinşi când din toată ţara, Turda, Ploieşti, Bucureşti şi-au făcut oamenii conturi. Avem videoconferinţe cu ei în care le explicăm cum să folosească platforma şi sunt foarte entuziasmaţi pentru că au câştigat mai mulţi clienţi, mai mulţi bani cu mai mulţi clienţi, au economisit timp. Nu mai sună telefonul, oamenii pleacă acasă cu zâmbetul pe buze după o zi întreagă de muncă”, a mărturisit Bogdan.
Bogdan Protopopescu a explicat şi cum funcţionează platforma Nova Booker.
”Ca profesionist îţi creezi un cont bussines, îţi setezi programul, serviciile. Totul este configurabil, nu ai nevoie de o echipă tehnică, cu toate că noi oferim suport 24 de ore din 24. Nu numai că îi ajutăm să folosească platforma, ne ocupăm şi de clienţii clienţilor, adică de noi, cei care ne facem programări. Facem promovare, le facem nişte filmuleţe, tutoriale, în care le arătăm oamenilor cum să-şi facă programări. Pe lângă acest lucru, după ce îţi faci o programare, înainte cu 24 de ore primeşti un sms de reamintire, deci nu îţi mai pui un reminder dacă îţi faci o programare peste o săptămână. Ştim că suntem în secolul vitezei şi, pur şi simplu, uiţi. Cu noi nu mai ai această problemă, ai sms-uri de reamintire. Poţi să-ţi anulezi programarea. Sau, dacă omul la care te tunzi sau îţi faci make – up sau manichiură este foarte ocupat, ai un buton în aşteptare şi dacă i se anulează o programare, automat primeşti un sms că i s-a anulat o programare să prinzi tu în acea zi. Îţi poţi face o programare în maxim 15 secunde, ceea ce înainte dura mult mai mult”, arată IT-istul.
Platforma ”Nova Booker” a ajutat afaceriştii din domeniile vizate. Unii dintre ei, cum sunt tinerii de la singurul salon din Craiova dedicat bărbaţilor, care fac parte din topul celor mai buni frizeri români şi care au câştigat mai multe competiţii din domeniu, au renunţat definitiv la programările clasice şi folosesc exclusiv platforma.
”Acest barber shop este deschis din luna martie, suntem fericiţi că am reuşit să facem acest concept în Craiova. Oamenii sunt foarte primitori şi au primit acest concept cu braţele deschise. A prins foarte mult trendul ăsta, cu barber shop-urile, în toată lumea. În Craiova nu exista acest concept, s-a pierdut tradiţia frizeriilor pentru bărbaţi. La început, programările se făceau clasic, pe telefon, cu agenda clasică. Acum au evoluat foarte mult lucrurile, ne-au ajutat şi băieţii de la Nova Booker, au venit cu o intenţie super bună. Suntem mult mai relaxaţi, ne-au luat foarte multe griji de pe cap. Am scăpat de foarte multe întrebări, de genul <când ai loc?>. Nu mai există niciun risc de a nu mai veni la programare pentru că primesc mesaj şi cu 24 de ore înainte de programare şi cu 2 ore înainte de programare. Este totul super bine gândit şi merge super bine treaba. Suntem foarte mulţumiţi”, spune Valentin Bosnea, unul dintre tinerii care deţin salonul.
Colegul său, Andi Cioablă, frizer de şase ani, îl completează: ”Mama mea lucrează în domeniu, ea a fost cea care m-a influenţat, apoi mi-am dat seama că-mi place cu adevărat. De aceea, am deschis acest loc în Craiova, împreună cu colegul meu Valentin Bosnea. Am încercat să creăm primul loc dedicat bărbaţilor, din Craiova. Sperăm să ne menţinem la fel de bine în continuare. Platforma Nova Booker pe mine m-a ajutat foarte mult. Pentru că este foarte stresant atunci când ai un client pe scaun, lumea te sună continuu pentru programări şi în loc să ai o conversaţie cu clientul, răspunzi la telefon. Ne uşurează foarte mult munca. A crescut şi numărul de clienţi. Este o idee mult mai bună de promovare, clienţii văd că este deja ceva mult mai profesional şi le este mult mai uşor să acceseze această platformă, să-şi facă programare la ce ore doresc, în ce zi doresc. Băieţii de la Nova Booker depun un efort enorm pentru asta şi începe să aibă rezultate”, spune el.
De nouă ani în acest domeniu, mama lui Andi, Nuţi Cioablă, se declară fericită pentru că nu mai este nevoită să noteze în agende programările.
”Nu vorbim de un carneţel, vorbim de multe carneţele. Cam de o lună le-am lăsat de o parte. Le mulţumesc băieţilor de la Nova Booker pentru asta. Am acest aparat (casca hands-free – n.red.) şi aş vrea să sune din ce în ce mai puţin. Programările se fac altfel (prin aplicaţia Nova Booker – n.red.), cu mai multă siguranţă. Acum nu mai trebuie să deschid caietul, dimineaţa, noaptea, să caut, să văd dacă am programare. Îmi iau frumos telefonul, dacă eu nu pot să fac programare, o face clientul, la orice oră, din pat, de la televizor, de la meci, de oriunde s-ar afla”, spune femeia.
Clienţii, în special cei tineri, sunt şi ei mulţumiţi.
”Este prima dată când întâlnesc aşa ceva şi mai ales la un salon din Craiova şi sunt foarte plăcut surprinsă. Totul este mult mai uşor, nu trebuie să plec de acasă, mai ales că avem un program foarte încărcat. Mi se confirmă instant programarea, primesc şi reminder. Tuturor le recomand, e accesibil, mai comod”, declară o tânără, de 19 ani, din Craiova.
Tinerii de la ”Nova Booker” au planuri de viitor. Ei vor să-şi dezvolte echipa, în aşa fel încât să aibă circa 40 de colegi, dar cu un program de lucru, după modelul suedez, de luni până joi.
Mai mult, tinerii craioveni spun că, pe viitor, vor să investească în educaţia din România.
Citeşte şi: Un viceprimar din Prahova a picat bac-ul cu nota 3,4 la română şi 2,2 la matematică: ”Mai dau. Din februarie încep pregătirile, meditaţiile”
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe