FOTO | FURTUNILE fac ravagii în ţară: Vântul puternic a smuls acoperişul pieţei din Petroşani/ Copaci căzuţi pe un spital din Târgu-Mureş. Pagube majore şi în Braşov, Cluj, Teleorman şi Argeş

Mai multe judeţe au fost lovite, duminică după-amiază, de vijelii. Vântul puternic a smuls copaci şi acoperişuri în Teleorman şi Cluj, iar în Argeş copacii căzuţi au blocat mai multe ştrăzi, un drum fiind surpat.

Urmărește
5483 afișări
Imaginea articolului FOTO | FURTUNILE fac ravagii în ţară: Vântul puternic a smuls acoperişul pieţei din Petroşani/ Copaci căzuţi pe un spital din Târgu-Mureş. Pagube majore şi în Braşov, Cluj, Teleorman şi Argeş

FOTO | FURTUNILE fac ravagii în ţară: Vântul puternic a smuls acoperişul pieţei din Petroşani/ Copaci căzuţi pe maşini şi pe un spital la Târgu -Mureş. Pagube majore şi în Cluj, Teleorman şi Argeş (Imagine: ISU Cluj)

Trafic feroviar blocat între Braşov şi Deda

Circulaţia feroviară între Braşov şi Deda, blocată după ce mai mulţi copaci au fost smulşi de vijelie, iar în cădere au rupt firele de alimentare cu energie electrică şi s-au prăbuşit pe calea ferată, a fost reluată.

Potrivit CFR Infrastructură, traficul feroviar a fost reluat începând cu ora 21.10, între Bixadul Oltului şi Băile Tuşnad.

Trenurile au fost dublate cu locomotive Diesel.

Primul tren reînscris în circulaţie este trenul internaţional 1406-1, iar următoarele trenuri care vor pleca sunt:IR 1645, IR 1646 şi R 4513.

Circulaţia feroviară a fost oprită temporar pe secţia Braşov - Deda, unde mai mulţi copaci au fost smulşi de vijelie, iar în cădere au rupt firele de alimentare cu energie electrică şi s-au prăbuşit pe calea ferată între staţiile Malnaş Băi - Bicsadu Oltului şi Voşlăbeni - Gheorghieni.

Patru trenuri de călători au fost oprite până la finalizarea intervenţiilor.

Vântul puternic a smuls acoperişul pieţei din Petroşani, trei maşini fiind avariate

Acoperişul pieţei agro-alimentare din Petroşani, judeţul Hunedoara, a fost smuls de vântul puternic, duminică, iar elemente din structura lui au căzut pe trei maşini. Nicio persoană nu a fost rănită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, în urme unei vijelii, acoperişul pieţei agro-alimentare din Petroşani, cu o suprafaţă de aproximativ 1.200 de metri pătraţi, a fost smuls de vânt.

“Elemente din structura acoperişului căzut au avariat trei autoturisme parcate în apropiere şi acoperişurile a două chioşcuri. Din fericire, nicio persoană nu a fost surprinsă şi rănită de acoperişul dislocat. Mai multe echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani au acţionat prompt pentru segmentarea şi îndepărtarea elementelor din lemn şi tablă căzute”, transmite ISU Hunedoara.

De asemenea, pompierii au intervenit în Deva, pe strada Scărişoara, pentru înlăturarea unei crengi căzută pe firele de curent.

Totodată, o echipă a Staţiei Brad a îndepărtat un copac căzut la Tărnava de Criş, ce a blocat un sens de mers al drumului judeţean.

Judeţul Hunedoara s-a aflat sub incidenţa codului galben de vreme rea, duminică, între orele 14.00 - 15.30 şi a codului portocaliu între orele 16.30 – 17.30, caracterizate de averse de ploaie de 30 – 35 litri pe metru patrat, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Târgu -Mureş: Imobile avariate şi copaci căzuţi pe maşini şi pe un spital 

Cel puţin 12 copaci au fost doborâţi, duminică, la Târgu-Mureş, de o furtună puternică de jumătate de oră. Arborii doborâţi au avariat mai multe maşini şi imobile, între care clădirea Spitalului TBC, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 (Imagine: ISU Mureş)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, maior Cristian Virag, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că cel puţin 12 copaci au fost doborâţi de vântul puternic şi furtună.

”Două sensuri de drum au fost blocate parţial. Este vorba de 1 Decembrie şi calea Sighişoarei din Târgu Mureş, patru autoturisme au fost lovite, dar şi două clădiri”, a spus Virag.

Unul dintre copaci a căzut pe clădirea spitalului TBC, iar altul a căzut pe un bloc.

De asemenea, tabla unui acoperiş a fost smulsă de vânt, iar un sens giratoriu a fost inundat.

Un alt copac a căzut pe drumul dintre Reghin şi Breaza.

În sprijinul ISU Mureş a intervenit Administraţia domeniului public Târgu-Mureş, echipe de la Electrica şi servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Furtuna a durat circa 30 de minute şi nu s-a semnalat rănirea vreunei persoane.

 (Imagine: ISU Mureş)

Vântul puternic a smuls copaci şi acoperişuri în Teleorman; ISU Cluj a primit zeci de apeluri

O furtună a făcut, duminică după-amiază, ravagii în mai multe zone din judeţul Teleorman, vântul smulgând copaci şi acoperişuri. În judeţul Cluj, ISU a primit zeci de apeluri din cauza unei ruperi de nori, mai multe grădini şi curţi fiind inundate, transmit corespondenţii MEDIAFAX.

Maiorul Gelu Dragomir, reprezentant al ISU Teleorman, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că din cauza vântului puternic ISU a primit peste 25 de apeluri.

 (Imagine: ISU Cluj)

Vântul puternic a smuls mai mulţi copaci, precum şi trei acoperişuri din Turnu Măgurele şi Alexandria.

”Un acoperiş a fost rupt pe o suprafaţă de 25 de metri pătraţi. Între localităţile afectate, unde am intervenit, se numără Brânceni, Olteni, Alexandria, Lăceni, Moşteni, Furculeşti, deci au fost mai multe zone, după ce copacii au căzut pe carosabil. Am avut copaci căzuţi şi pe DN 52 între Turnu Măgurele şi Alexandria şi pe un drum judeţean între Mavrodin şi Călineşti. Temporar, drumurile au fost blocate pe un sens de mers sau pe ambele, dar s-a intervenit foarte rapid. Au intervenit şi membrii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. Noi am avut zece autospeciale de lucru cu apă şi spună, de descarcerare şi alte echipamente specifice, cu drujbe. De asemenea, au intervenit şi cei de la drumuri naţionale, pentru că vorbim de DN 52, Alexandria şi Turnu Măgurele”, a spus maiorul Gelu Dragomir.

Potrivit acestuia, nicio persoană nu a fost rănită.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că duminică după-amiază au fost înregistrate apeluri de intervenţie atât în municipiul Cluj-Napoca, cât şi în alte localităţi din judeţ.

”La dispeceratul ISU Cluj s-au primit zeci de apeluri atât din Cluj-Napoca, cât şi din alte localităţi din judeţ, cum ar fi Huedin, Dej, Floreşti, Gherla, Jucu, iar echipele noastre intervin pentru scoaterea apei din subsoluri, grădini şi curţi inundate. De asemenea, sunt sesizări privind arbori şi stâlpi doborâţi de vânt, sau acoperişuri smulse de vânt, în municipiul Gherla, unde sunt în curs de derulare alte intervenţii”, a spus Cornea.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ploi valabilă pentru nordul, centrul şi sudul ţării. Astfel, în Oltenia, Transilvania, local în Muntenia şi nordul Moldovei, precum şi la munte vor fi ploi torenţiale şi vijelii, iar cantităţile vor depăşi pe arii extinse 25 l/mp şi izolat 40,50 l/mp.

Atenţionarea a intrat în vigoare duminică, la ora 15.00, fiind valabilă până luni, la ora 3.00.

Furtuna a făcut ravagii în Argeş: drum surpat, copaci rupţi şi străzi blocate

Mai multe zone ale judeţului Argeş au fost lovite, duminică după-amiază, de o furtună puternică. Vântul puternic a rupt mai mulţi copaci, o porţiune de balcon dintr-un bloc de locuinţe, iar din cauza cantităţii de pietriş adusă de ape un drum s-a surpat. 

Potrivit ISU Argeş, pompierii militari au fost chemaţi, duminică, să intervină în mai multe localităţi unde arborii au fost doborâţi de furtună şi au căzut fie pe drum, fie pe liniile de înaltă tensiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”În urma ploilor avem copaci căzuţi pe carosabil în Valea Danului, Brădet şi Costeşti. La Nucşoara un copac a căzut pe un drum forestier, în Podul Dâmboviţei avem un copac căzut pe drum, altul pe firele eletrice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

De asemenea, din cauza cantităţii de pietriş adusă de ape, un drum din localitatea Brădet s-a surpat.

Epure a afirmat că la Curtea de Argeş, o porţiune de balcon dintr-un bloc de locuinţe a fost smulsă de vânt.

În plus, drumurile spre Vârfurile Moldoveanu şi Maliţa sunt blocate.

”În zona Nucşoara, drumul forestier spre Vârful Moldoveanu şi drumul forestier spre Vârful Maliţa sunt blocate de copacii căzuţi”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Argeş.

Potrivit Mădălinei Epure, echipele intervin şi în curtea Spitalului din Curtea de Argeş, unde sunt sesizate scăpări de gaze. Nu s-a impus evacuarea pacienţilor deoarece scăpările de gaze au fost sesizate la punctul termic, din cauza unei supape defecte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici