FOTO Imagini cu momentul în care Nelu Tătaru primea mită de la pacienţi

Fostul ministru al Sănătăţii din Guvernul Orban, Nelu Tătaru (52 de ani), este acuzat de DNA Iaşi de luare de mită de la pacienţi.

Urmărește
2049 afișări
Imaginea articolului FOTO Imagini cu momentul în care Nelu Tătaru primea mită de la pacienţi

FOTO Imagini cu momentul în care Nelu Tătaru primea mită de la pacienţi

Au apărut imagini cu medicul chirurg Nicu Tătaru în timp ce ia mită. Doctorul este acuzat de 57 de acte de corupţie (luare de mită) de către procurorii DNA.

După ce Parchetul a cerut ridicarea imunităţii, atât PNL, cât şi PSD au anunţat că vor vota cu două mâini pentru ca Tătaru să răspundă în faţa legii.

Şi Miniterul Justiţiei se grăbeşte să-l dea pe mâna anchetatorilor pe fostul ministru al Sănătăţii.

„Ministrul justiţiei a adresat preşedintelui Camerei Deputaţilor în cursul zilei de vineri, 11 octombrie 2024, cererea de ridicare a imunităţii parlamentare în sensul încuviinţării efectuării procedurilor privind percheziţia în legătură cu: domnul Nelu Tătaru, în calitate de deputat, pentru faptele care fac obiectul unui dosar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie”, reiese dintr-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Cererea a fost transmisă în temeiul art. 72 din Constituţia României precum şi a art. 23, alin. (1) şi art. 24, alin. (1) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată.

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii (PNL) şi deputat, este acuzat de DNA de luare de mită în formă continuată în 57 de acte materiale, în perioada aprilie – iulie 2024.

„În perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” Huşi, suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienţi/aparţinători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenţii chirurgicale, consult pacienţi ori eliberare de reţete medicale. În cauză se mai efectuează urmărirea penală şi privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită”, arăta DNA.

Procurorii DNA au trimis Procurorului General al României, Alex Florenţa – referatul şi copia dosarului penal în 10 volume – pentru a fi înaintate ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, astfel încât să îi fie ridicată imunitatea parlamentară deputatului Nelu Tătaru.

În actualizare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici