FOTO Liviu Dragnea a ieşit din închisoare, după „2 ani de chin şi suferinţă”: „Mă consider deţinut politic/ Acum în România este o dictatură feroce”

  • Tribunalul Giurgiu a admis joi cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea.
  • Fostul lider PSD iese din închisoare după 2 ani şi 2 luni de pedeapsă efectuată. El se afla închis la Penitenciarul Rahova din 27 mai 2019, când a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu.
  • Astfel, Dragnea iese mai devreme cu 1 an şi 4 luni din penitenciar.
  • Liviu Dragnea are interdicţia de a ocupa o funcţie publică până în anul 2024.
  • Fostul lider PSD are două condamnări definitive la activ.
  • În mai 2021, Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul ”Vizita la Trump”.
Urmărește
12943 afișări
Imaginea articolului FOTO Liviu Dragnea a ieşit din închisoare, după „2 ani de chin şi suferinţă”: „Mă consider deţinut politic/ Acum în România este o dictatură feroce”

FOTO Eduard Vînătoru

UPDATE 16.20 Fostul lider PSD Liviu Dragnea a părăsit penitenciarul, după ce Tribunalul Giurgiu a decis, definitiv, eliberarea sa. 

Liviu Dragnea a declarat, la ieşirea din penitenciarul Rahova, că „a fost o perioadă de 2 ani de chin şi suferinţă, abuzuri şi umilinţă”.

„Cea mai mare parte a populaţiei a înţeles de ce s-a ajuns aici. Eu când am plecat România era o ţară plină de speranţă, azi e afectată serios libertatea de exprimare”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a mai sppus că se consideră deţinut politic: „Am intrat nevinovat”.

„Mi s-a cerut insistent să-mi recunosc vinovăţia, ceea nu am acceptat”, a mai spus Dragnea.

El a afirmat că va lucra la firma fiului său, iar despre PSD a spus că după perioada în care a stat închis îl gădsesşte „praf”, „un partid de marionete”.

Cel mai mult, spune Dragnea, i-au lipsit copiii şi Irina.

 

Dragnea, despre cum vede România şi revenirea sa în politică

Liviu Dragnea a spus, la ieşirea din închisoare, că cei mai mulţi dintre români au înţeles acum de ce a stat în închisoare.

„Eu când am plecat România era o ţară prosperă, cu venituri mari, pe care le aveau românii, o ţară în care exista speranţă, în care exista viitor, din păcate astăzi este o dictatură feroce, este afectată serios libertatea de exprimare, este amanetat viitorul României cu asemenea datorii”, a spus Dragnea.

Fostul lider PSD a lansat un atac la adresa conducerii partidului din fruntea căruia a plecat.

„Din păcate nu există opoziţie. PSD-ul a devenit un partid de operetă, un partid de oameni laşi”, a spus Dragnea.

El a mai spus că va mai intra în politică dacă va găsi răspunsul la două întrebări: „dacă mai am cu cine şi dacă mai am pentru cine. PSD e un partid praf, fără personalitate”.

Până la a lua această decizie, asupra reintrării în politică, Dragnea a afirmat că vrea să îşi caute sănătatea.

„Sănătatea mea a fost afectată serios aici. Sper să găsesc soluţii şi să îmi revin”, a mai spus Dragnea.

ŞTIREA INIŢIALĂ 

Potrivit avocatei sale Flavia Teodosiu, Dragnea va fi eliberat în câteva ore după pronunţarea deciziei de eliberare condiţionată. La penitenciarul Rahova s-au strâns în jurul orei 14.00 mai mulţi susţinători, printre care şi iubita sa Irina Tănase. Liviu Dragnea urmează să fie eliberat în curând.

Dragnea executa la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. 

Procesul de eliberare condiţionată a fost mutat la Giurgiu după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de strămutare formulată de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5, în aprilie, să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă.

CITEŞTE ŞI Liviu Dragnea, ameninţat cu violul în penitenciar

CITEŞTE ŞI „Mă duc să îmi iau bărbatul acasă”, a reacţionat Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, după vestea de eliberare din închisoare a acestuia

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracţiei de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obţină eliberarea condiţionată.

Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, devenită jurnalist la Realitatea Plus.

Ulterior, Dragnea a câştigat mai multe procese cu penitenciarul, instanţele stabilind că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă şi la îngrijire medicală.

INTERDICŢIILE stabilite pentru Liviu Dragnea de ÎCCJ

Până pe 15 iulie 2024,  Liviu Dragnea are interzise drepturile:

-              de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice

-              de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat

-            de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit în dosar – preşedinte CJ Teleorman, preşedinte PSD Teleorman

Ce DOSARE mai are Liviu Drangea

-              dosarul „Vizita la Trump” în care este trimis în judecată de DNA din mai 2021, pentru trafic de influenţă şi folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite

-              dosarul „Tel Drum”, care este în cercetarea DNA din 2016, nefiind trimis în judecată. DNA l-a inculpat pe Liviu Dragnea pentru constituire de grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul

Liviu Dragnea are 2 condamnări definitive la activ

27 mai 2019. Condamnare ÎCCJ în dosarul DNA – „DGASPC”-  la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

22 aprilie 2016. Condamnare ÎCCJ în dosarul DNA – „Fraude la referendum” – la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici