„Noaptea Ştiinţei”, eveniment organizat pentru copii, la Iaşi, a fost gândit pentru a promova cariera de cercetător, pentru ca cei mici să descopere ştiinţa într-un mod distractiv.
Mii de elevi, alături de părinţi, au participat la evenimentul care s-a desfăşurat în centrul Iaşului, iar cei mici au putut să vadă experimente cu lasere, cu azot lichid, să se uite la stele şi la lună printr-un telescop sau să facă propriile cristale.
„Noi căutăm să îmbunătăţim toate experimentele pe care le aducem, să aducem mai mulţi invitaţi, dar cred că cel mai bun lucru pe care îl avem anul acesta e că dacă acum 2-3 ani veneam noi cu roboţi, anul acesta avem elevi care au produs roboţii respectivi şi care reuşesc să îi construiască, să îi aducă în faţa publicului larg şi fiind cam de aceaşi vârstă reuşesc cumva să îi atragă pe cei mai mici cercetători”, a declarat lect.dr. Cătălin Agheorghiesei, coordonatorul evenimentului.
Copiii au fost încâtanţi de ceea ce au văzut la „Noaptea Ştiinţei”.
„Am văzut luna pe jumătate, a fost super fain”, a spus una dintre participante.
„Mie mi-a plăcut robotul care a amestecat cubul rubic”, a declarat altă fetiţă.
„Noaptea de ştiinţă” este organizată de către cercetătorii de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza pentru al cincilea an la rând.