- Home
- Social
- PITEŞTI, (04.02.2017, 17:35)
- Cristina Cazacu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO Sute de persoane din Coşeşti, Argeş, fără apă de o lună: Care are maşină, îşi aduce, care nu, se uită
Sute de persoane din localitatea argeşeană Coşeşti nu au apă de o lună, oamenii fiind nevoiţi să transporte apă de la câţiva kilometri, după ce într-o parte a localităţii apa a îngheţat pe conducte, iar în cealaltă s-a stricat o pompă. "Care are maşină, îşi aduce.Care nu, se uită", spune un localnic
Urmărește
386 afișări
Sute de persoane din Coşeşti, Argeş, fără apă de o lună: Care are maşină, îşi aduce, care nu, se uită
De aproximativ o lună, în trei sate din localitatea argeşeană Coşeşti nu există apă potabilă. Astfel, singura variantă pentru oameni rămâne să parcurgă câţiva kilometri pentru a lua apă de la cişmelele din zonele învecinate. Ei transportă apă atât pentru mâncare şi spălat, cât şi pentru adăparea animalelor.
"De o lună nu e apă. Cu bidoanele cărăm mereu. De la 5 kilometri venim. Care averm maşină, cărăm cu maşina, care nu, cară cu căruţa... cu ce poate fiecare. Nu ştiu din ce cauză nu e apă", a declarat unul dintre locuitorii din Coşeşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Acesta a spus că există zone în localitate unde oamenii nu au avut niciodată apă potabilă din reţeaua publică: "În satul Lăpuşani n-a fost apă de când eram eu mic. Aveam o fântînă şi căram cu găleţile. Aşa fac şi eu acum. Am pus maşina de spălat lângă un bidon improvizat şi, uite, spălăm".
Decât să transporte apa până acasă, o femeie din Coşeşti şi-a luat o cădiţă din tablă şi covorul şi s-a oprit lângă o cişmea publică. Profitând de vremea bună, ea s-a apucat de spălat covorul din casă. "Aici spăl, dacă în altă parte n-am apă... Doar n-oi sta cu lucrurile nespălate", a spus femeia.
O altă femeie care a venit să îşi umple bidoanele cu apă de la aceeaşi cişmea publică a intervenit: "Am fost de câteva ori la primăriţă, la fosta conducere, şi i-am spus să ne bage şi nouă apă. A zis să plătim vreo 12 -13 milioane de lei vechi, pentru forare. Păi, de unde? Plătim şi noi ca ceilalţi. Acum vin aici, la cişmea, mulţi. De aici luăm apă pentru spălat, pentru mâncare, pentru vite".
Un alt locuitor din Coşeşti cunoaşte cauza pentru care nu mai curge apa la robinet şi aşteaptă să vină primăvara, să se remedieze situaţia. Până atunci se descurcă cum poate: "A îngheţat pe toată valea apa. Nu ştiu ce e acolo, la pompe. Merg la fiica mea să iau apă de băut. E la distanţă de un kilometru şi jumătate. Treci câmpul şi ajungi. Care are maşină, aşa face. Care nu, se uită. Eu car cu maşina. Am vaci, viţel, multe păsări, porci. Trebuie să mă descurc".
Unii localnici din Coşeşti nu au apă de două săptămâni, iar alţii de o lună.
"De două săptămâni nu mai e apă la mine, dar de o lună la alţii. Pe uliţă în sus nu curge. Cărăm cu bidoanele, cu sticlele. Aducem apă de băut de la vreo 3 kilometri", a spus o femeie din Coşeşti, care deschide zilnic de câteva ori robinetul, să vadă dacă a început să curgă iar apa.
Nicolae Pană, primarul din Coşeşti, declară că într-o parte a localităţii apa a îngheţat, iar în cealaltă s-a defectat o pompă de adâncime, iar costurile pentru înlocuirea sau reparaţia acesteia sunt mari. Mai mult, susţine edilul, mulţi localnici nu şi-au achitat ani la rând facturile la apă.
"Sunt două speţe diferite. E vorba de sistemul de alimentare cu apă de la Corbu, care e un foraj nou, lucrare recepţionată anul trecut de vechea conducere. Nu e de vină sistemul de alimentare, ci cel de distribuţie, care este îmbătrânit şi care în anumite puncte a îngheţat. În altă zonă a localităţii, pompa care extrage apa din adânc s-a defectat şi trebuie să o scoatem şi să o înlocuim. Deocamdată bugetul nu a fost aprobat, dar sunt convins că voi găsi înţelegere la cetăţeni. Mulţi nu sunt la zi cu plăţile în ce priveşte apa. Deja ni s-au virat nişte bani de la Consiliul Judetean şi avem şi promisiunea de la domnul preşedinte că vom fi sprijiniţi până la capăt până vom soluţiona problema", a declarat primarul localităţii Coşeşti.
Până vor fi bani la bugetul local pentru remedierea situaţiei şi până va veni primăvara, astfel încât conductele să fie dezgheţate, localnicii trebuie să se descurce.
Citeşte şi: Două persoane decedate, alte două rănite, în Iaşi, după ce un şofer a trecut pe roşu şi a lovit 5 maşini
Citeşte şi: Bugetul Apărării Naţionale, în valoare de 2% din PIB, a fost aprobat de comisiile de Buget-Finanţe
Citeşte şi: LIVE VIDEO Peste zece mii de oameni au plecat în marş de la Guvern către Palatul Parlamentului
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe