- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (12.03.2017, 10:37)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO Un fost însoţitor de zbor şi-a investit economiile în crearea unui lanţ de restaurante cu burgeri
Un fost însoţitor de zbor din Cluj-Napoca în vârstă de 31 de ani şi-a investit economiile în crearea unui lanţ de restaurante unde se servesc burgeri cu reţete unicat. "Vedeta" este burgerul cu gogoşari muraţi, cu un sos secret din şapte ingrediente şi care are 1.500 de calorii.
Urmărește
1870 afișări
Un fost însoţitor de zbor şi-a investit economiile în crearea unui lanţ de restaurante cu burgeri
Eduard Ebinca a fost patru ani şi jumătate însoţitor de zbor pentru o companie aeriană din Dubai şi a avut, astfel, ocazia să vadă o mulţime de ţări de pe întreg globul.
Pasionat de burgeri, a gustat acest produs în ţările vizitate, după care s-a gândit să renunţe la slujbă şi să devină antreprenor, planul său fiind crearea unui lanţ de restaurante unde clienţii să servească cel mai bun burger.
”Am fost însoţitor de zbor şi, după am văzut lumea, am încercat să îmi găsesc o afacere de nişă şi m-am gândit să încep cu un restaurant tip fast-food unde se servesc burgeri. Investiţia a pornit cu banii economisiţi şi cu banii primiţi în baza unui proiect de tip start-up. Am deschis primul la Cluj-Napoca în urmă cu doi ani şi am urmărit cum evoluează piaţa, după care a urmat zilele trecute al doilea restaurant, în urma unei investiţii de 100.000 de euro, împreună cu un asociat. Planul este crearea unui lanţ de astfel de restaurante, cam unul la un an, un an jumătate, următorul fiind de genul sports-bar, cu televizoare. Reţetele, conceptul, le-am luat cu precădere din trei ţări în care am fost, SUA, Australia şi Noua Zeelandă, unde oamenii sunt mari consumatori de burgeri. Am degustat burgeri pe unde am fost şi am creat reţete speciale, testate întâi pe prieteni, am adunat diverse reţete şi le-am pus împreună. Pot spune că reţetele noastre sunt unicat”, a declarat Ebinca pentru corespondentul MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
-
Tîlvăr: Ne asigurăm că Armata României are acces la cele mai avansate tehnologii şi echipamente
-
Ciolacu: Această coaliţie a funcţionat în parametrii aşteptaţi de români. Bolojan - posibil partener
-
Ucraina şi Germania discută despre un „răspuns decisiv” la implicarea Coreei de Nord în război
Potrivit acestuia, în cel de-al doilea restaurant, pe lângă burgeri, clienţii pot opta pentru steak de vită şi costiţe, prăjite într-un cuptor pe cărbuni, la fel cum a văzut în SUA.
”Folosim carne de vită Black Angus, care e foarte bună dar mai scumpă, dar şi vită românească, care este şi ea bună, dar mai ieftină. În funcţie de posibilităţile clienţilor. Pentru costiţe avem un sos special, care conţine, printre altele, whisky, sos de soia şi suc de ananas”, a mai spus antreprenorul.
Vedeta burgerilor este ”Smoke&Fire” care conţine carne de vită Black Angus, gogoşari muraţi, bacon, brânză cheddar şi un sos picant, a cărui compoziţie cu 7 ingrediente este secretă, produsul având circa 1.500 de calorii.
”Chifla o produce special pentru noi o brutărie din Cluj, iar pentru cei care nu consumă carne avem şi burgeri vegetarieni, din compoziţia cărora fac parte ciuperci făcute pe grill, cu sos pesto, roşii uscate şi mozzarela”, a spus acesta.
Eduard Ebinca susţine că burgerul este un produs care prinde din ce în mai mult în România, după ce consumatorii încep să depăşească etapa culinară a clasicele mici, ceafă şi piept de pui la grătar şi şaorma.
Citeşte şi: LOCURI de MUNCĂ la Iaşi: Grupul german Preh îşi deschide o reprezentanţă în oraş, cu peste 50 de angajaţi
Citeşte şi: Ministerul Dezvoltării cumpără cuptoare cu microunde şi frigidere, iar Ministerul Transporturilor telefoane ”smartphone de ultimă generaţie”
Citește pe alephnews.ro: Noul medicament Novo împotriva obezității promite rezultate spectaculoase în lupta cu kilogramele în plus. Ce efecte are asupra organismului
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Regina Spaniei a fost împroșcată cu noroi de localnici în Valencia. Cum au reacționat Regele și Premierul în fața acestor proteste
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca s-a reorientat către o blonduţă tinerică
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe