FOTO, VIDEO | O persoană a murit, alte 16 au fost rănite, în urma unei furtuni, lângă Bulz, Bihor/ Primar: Cele mai multe victime sunt dintr-o tabără instalată clandestin/ Poliţiştii fac anchetă pentru moarte violentă

O persoană a murit şi 16 au fost rănite, dintre care trei se află în stare gravă, după ce în localitatea Bulz, judeţul Bihor, o furtună puternică a surprins un grup de turişti. Răniţii au fost transportaţi la spital.

Urmărește
18275 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | O persoană a murit, alte 16 au fost rănite, în urma unei furtuni, lângă Bulz, Bihor/ Primar: Cele mai multe victime sunt dintr-o tabără instalată clandestin/ Poliţiştii fac anchetă pentru moarte violentă

FOTO, VIDEO | O persoană a murit, alte 16 au fost rănite, în urma unei furtuni, lângă Bulz, Bihor/ Primar: Cele mai multe victime sunt dintr-o tabără instalată clandestin/ Poliţiştii fac anchetă pentru moarte violentă

UPDATE 15:53 Zece persoane sunt încă internate după furtuna din Bulz, doi fiind în stare gravă

Zece persoane sunt încă internate, luni după-amiaza, în spitale din Cluj-Napoca, Oradea şi Huedin, în urma rănilor suferite după furtuna de la Bulz, o femeie fiind sub supravegherea medicilor neurochirurgi clujeni cu răni grave la cap, iar un tânăr a fost opera.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca au declarat luni că la Unitatea de Primiri Urgenţe au ajuns două persoane, o femeie de 61 de ani şi un bărbat de 23 de ani.

Tânărul a prezentat un traumatism la coloană şi nu a necesitat internare, în vreme ce femeia ar fi fost lovită în cap de o bârnă, potrivit medicilor.

”Pacienta a fost adusă în cursul nopţii (duminică spre luni – n.r.), în unitatea de primiri urgenţe, iar după examinări a fost trimisă la neurologie 1 unde este internată cu hemoragie intracerebrală nespecificată, prin lovire cu un corp contondent, cu echimoze, cu fractură frontală dreapta cu minimă înfundare. În prezent e internată la neurologie sub supraveghere şi să vedem cum evoluează hemoragia”, anunţă medicii.

Femeia este stabilă din punct de vedere hemodinamic şi nu a necesitat intervenţie chirurgicală.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea sunt internate, în continuare, şase persoane, între care un tânăr de 23 de ani este în stare gravă, fiind operat de doi neurochirurgi după ce un copac a căzut pe cortul în care se afla.

”Nu s-a externat nimeni, starea este stabilă pentru cinci pacienţi, unul este încă în stare gravă, pe ATI”, potrivit medicilor din Oradea.

De asemenea, doi copii de 12 şi 16 ani au fost internaţi la Spitalul din Huedin, în vreme ce o fată de 17 ani la Spital Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

Şapte copii, între care un bebeluş de 7 luni, au fost printre cele 16 persoane rănite în urma furtunii care a avut loc duminică noaptea în apropiere de Bulz, judeţul Bihor, dar o parte dintre victime au fost externate în cursul zilei de luni.

Un bărbat de 36 de ani, din Oradea, a murit, după ce un copac a căzut peste maşina în care se afla.

UPDATE 12:09 Primar: Cele mai multe victime în urma furtunii din Bulz sunt dintr-o tabără instalată clandestin

Cele mai multe dintre victimele furtunii din Bulz, Bihor, sunt dintr-o tabără instalată clandestin pe malul Crişului Repede, de turişti din Oradea, în vreme ce alte circa 100 – 150 de persoane se aflau într-o tabără creştină, a declarat, luni, pentru Mediafax, primarul din Bulz, Augustin Sărăcuţ.

Sărăcuţ a spus că în zona unde a avut loc o furtună puternică şi 16 persoane au ajuns la spital, iar un bărbat a murit, erau instalate două tabere: una organizată de o asociaţie creştină din judeţul Cluj, la care participau 100 – 150 de persoane, şi alta improvizată, unde erau turişti din Oradea.

„Acolo au fost două situaţii: un camping care nu mai funcţiona din 2000, administrat de European Drinks. Acolo e zona unde a decedat un om. Campingul nu era funcţional. Oamenii au venit clandestin pe malul Crişului Repede la umbra plopilor şi i-a prins vijelia. În partea cealaltă a şoselei, unde era evenimentul creştin, zona a fost concesionată de la o asociaţie a unor proprietari de păşuni şi păduri de la Stâna Bradului. Persoana decedată era turist din Oradea, nu era din grupul de creştini, de la Asociaţia Creştină, din care făceau parte 100 – 150 de persoane. Dintre aceştia, au fost câţiva răniţi, dar răniţi uşor”, a declarat Augustin Sărăcuţ, primarul comunei Bulz, din judeţul Bihor.

Sărăcuţ a mai spus că în tabăra instalată clandestin de turişti din Oradea erau aproximativ 15 – 20 de persoane care veniseră în zonă duminică după-amiaza.

„E o zonă frumoasă acolo, sunt căsuţe de vacanţă, dar nu mai funcţionează, nu sunt turişti, nu e activitate. Acolo a fost bărbatul decedat. Zece plopi mari au căzut, unul peste o maşină, iar persoana decedată era în maşină, a vrut să fugă şi l-a prins un plop. Cei de la tabăra creştină au venit cu o zi înainte”, a mai spus Sărăcuţ.

Tabăra Cristos pentru România era organizată în perioada 22 – 29 iulie.

Primarul a adăugat că organizatorii taberei au fost anunţaţi că judeţul Bihor s-a aflat sub cod portocaliu de vijelie, însă nimeni nu s-a aşteptat să fie atât de rău, mai ales că, spune Sărăcuţ, „de 30 de ani nu a fost o vijelie de aşa intensitate”.

Foto: www.ebihoreanul.ro

UPDATE 09:32 Poliţiştii fac o anchetă pentru moarte violentă în cazul decesului din campingul de lângă Bulz

Poliţiştii din Bihor au deschis un dosar penal pentru moarte violentă în cazul bărbatului de 36 de ani, din Oradea, care a murit după ce un copac s-a prăbuşit, duminincă noaptea, peste maşina sa, în campingul de lângă Bulz, în urma furtunii violente.

„Se fac cercetări pentru moarte violentă. Cercetarea penală se face pentru faptă, nu pentru persoană. Bărbatul care a decedat are 36 de ani şi este din Oradea”, a declarat luni dimineaţa Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor,

Potrivit reprezentantului Poliţiei, oamenii care se aflau în campingul de lângă Bulz participau la o tabără creştină, duminică seara, când a izbucnit furtuna violentă.

Luni dimineaţa, la Spitalul din Oradea, mai sunt internate şase persoane, între care un pacient de 23 de ani, în stare gravă, care a fost operat în timpul nopţii de duminică spre luni, de doi medici neurochirurgi, după ce un copac a căzut pe cortul în care se afla.

”Sunt şase internaţi, dintre care unul este cu prognostic sever, un pacient de 23 de ani operat, singurul operat. În rest sunt cinci răniţi stabili, între care două persoane de sex feminin, 22 şi 23 de ani, pe neurochirurgie, una va fi externată mâine. Mai sunt trei persoane, două femei şi un bărbat internaţi pe chirurgie, stabili”, au arătat reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Potrivit sursei citate, persoana operată are un traumatism cranian sever şi o contuzie pulmonară.

Reprezentanţii Spitalului din Oradea au mai spus că celelalte persoane care s-au prezentat la spital au plecat acasă, iar un minor a rămas internat la spitalul de copii.

De asemenea, la Spitalul din Huedin au ajuns alte trei persoane, între care doi minori, şi o femeie de 60 de ani care a fost transferată la Spitalul din Cluj-Napoca.

UPDATE 08:25 ISU Bihor: Şapte copii, între care un bebeluş, printre cele 16 victime ale furtunii din Bulz

Şapte copii, între care un bebeluş de 7 luni, se numără printre cele 16 persoane rănite victimele furtunii din Bulz, care au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, transmite corespondentul Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca, a declarat, luni dimineaţa, că dintre cele 16 persoane rănite, şapte sunt copii, cu vârste cuprinse între 7 luni şi 17 ani, starea lor fiind stabilă.

„Sunt 16 persoane transportate la spital, iar trei dintre ele sunt în stare gravă, cod roşu medical. Alte 13 persoane sunt cu leziuni medii şi contuzii. Între cele 13 persoane rănite, care nu sunt în stare gravă, sunt şase copii şi un sugar de 7 luni”, a declarat Cameilia Roşca.

UPDATE 00:52- Bilanţ final: 17 victime: o persoană decedată, trei victime în stare gravă şi 13 cu diferite leziuni

Planul Roşu de intervenţie a fost dezactivat.

UPDATE 23:55- IGSU: În urma evenimentului de la Bulz, până la acest moment sunt 14 victime, dintre care una este decedată şi 13 rănite.

10 persoane sunt transportate la UPU Oradea, iar trei la Huedin.

La faţa locului s-au consitutit echipe de pompieri care verifică zona pentru a se asigura că nu sunt şi alte persoane care să necesite ajutor.

UPDATE 23:27- IGSU precizează că în urma evaluării persoanelor aflate în camping, pana la acest moment au fost identificate şapte persoane rănite, dintre care două se află în stare gravă.

Persoanele rănite vor fi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Oradea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca, a declarat, duminică seara, că SMURD intervine cu 11 echipaje în localitatea afectată de furtună.

”În localitatea Bulz, din cauza fenomenelor meteo periculoase, şi anume o furtună, mai mulţi turişti aflaţi într-un camping au fost răniţi. O persoană din rândul turiştilor a decedat după ce un copac a căzut peste maşina în care se afla. Cinci persoane au fost rănite şi sunt transportate la spital. La faţa locului au fost mobilizate toate resursele SMURD, 11 echipaje intervenind la Bulz, plus alte echipaje ale ISU Bihor cu autospeciale”, a spus Roşca.

IGSU informase anterior că, din cauza manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, mai mulţi turişti aflaţi într-un camping din localitatea Bulz, judeţul Bihor, au fost răniţi de căderile de grindină.

”Având în vedere informaţiile comunicate de apelanţii 112 despre posibilitatea unui număr mare de răniţi, la locul intervenţiei au fost dislocate 3 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, arata IGSU.

Sursa video: Facebook News Alert

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici