Video FOTO, VIDEO PROTEST al locuitorilor de lângă groapa de gunoi de la Glina: Trăim într-o mizerie cumplită

Locuitorii din zonele limitrofe gropii de gunoi de la Glina sunt nemulţumiţi de faptul că, deşi groapa nu mai are autorizaţie de funcţionare de la 1 iunie, aici, susţin ei, se face trafic de gunoaie, iar mirosul este insuportabil, mai ales în condiţii de caniculă.

Urmărește
2486 afișări

"Nu putem să ţinem geamurile deschise. Pomii mi se usucă, apa nu mai spun că nu e potabilă, nu se poate bea, nu se poate face nimic cu ea. Trăim într-o mizerie cumplită de ani de zile. Am înţeles că s-au luat măsuri să se închidă această groapă, această bombă ecologică şi totuşi funcţionează, după cum se vede. Cine ne garantează sănătatea copiilor? Că avem copii cu toţii. Dacă vor să ne îngroape definitiv, să ştim o treabă şi gata. Ce probleme au fost aici, oameni bolnavi de cancer de plămâni, din cauza aerului pe care îl respiră. Este ceva incredibil şi văd că nu se ia nicio măsură", a declarat unul din locuitorii din Popeşti-Leordeni.

Oamenii spun că deşi groapa de gunoi nu mai are autorizaţie de la 1 iunie, nimeni nu a închis-o propriu-zis, iar ei nu pot sta cu geamurile deschise pe timp de caniculă. Asta deşi primarul a pus un mal de pământ între ei şi groapă, ca să mai diminueze mirosul.

"După toate ducerile şi întoarcerile la consilul popular în sfârşit primarul ne-a acceptat şi ne-a făcut condiţii mai bune pentru groapă. Ne-a băgat pământ, iar groapa de jur împrejur este blindată de pământ. Am înţeles în ultimă instanţă că o să se închisă groapa. Oricum faţă de condiţiile celelalte, când ne mâncau viermii, muştele, e aşa şi aşa..Putem sta cu geamurile deschise. Era groaznic. Eu stau aici de 42 de ani. Acum condiţiile sunt cât de cât acceptabile. Ar fi foarte bine să se închidă. Sunt copiii noştri. A fost apa infectată, au fost toate minunile astea..Unde să plecăm? Condiţiile sunt mai bunicele", a declarat o femeie.

"De ce mai funcţionează dacă a expirat autorizaţia de mediu? De ce mai funcţionează? Nu ar trebui să o închidă? Ne-a nenorocit. Apa potabilă nu există. Groapa trebuie să plece, nu noi. Asta să se înţeleagă", a spus un alt bărbat.

"Am încercat să organizăm un protest din cauza mirosului în primul rând, a apei nepotabile, oamenii din satul acesta nu pot bea apă potabilă, nu pot să se spele, nici mâncare nu pot să facă. Autorizaţia de funconare a acestei gropi a expirat, după cum se vede încă se mai lucrează. Noaptea este un miros de nesuportat", a declarat şi reprezentantul Asociaţiei de Dezvoltare Eco-Durabilă.

Pe 7 iunie, într-o întâlnire publică la Palatul Bragadiru, ministrul în exerciţiu al Mediului şi cel al Apelor şi Pădurilor, împreună cu 13 foşti miniştri ai mediului, au semnat „Declaraţia privind protecţia mediului in România” şi au anunţat oficial că groapa de gunoi de la Glina nu mai are autorizaţie integrată de mediu de la 1 iunie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici