Video FOTO VIDEO Rupere de nori la Târgu-Jiu, Harghita şi Neamţ: Oameni rătăciţi pe munte, incendii produse de trăsnet şi copaci căzuţi pe carosabil

Mai multe străzi din Târgu-Jiu au fost inundate, miercuri, după o ploaie torenţială. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit cu mai multe echipaje pentru evacuarea apei care îngreunează traficul în municipiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
1020 afișări

Inundaţiile fac ravagii, miercuri, în judeţul Neamţ, circa 20 de copaci fiind doborâţi pe drumuri şi case, iar trăsnetele au provocat două incendii. O familie a rămas izolată pe Muntele Ceahlău, reprezentanţii Salvamont intervenind pentru recuperarea acesteia.

Trei turişti - doi adulţi şi un copil - s-au rătăcit pe Muntele Ceahlău, după ce ploaia puternică i-a dezorientat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceştia au sunat la numărul de urgenţă 112, iar un echipaj de la Salvamont a plecat pentru a-i recupera.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, locotenent Rotaru Adrian, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pompierii au intervenit, miercuri, pentru stingerea a două incendii produse de trăsnet. Intervenţiile au fost dificile întrucât pompierii nu au putut urca cu autospecialele până la locul producerii incendiilor.

De asemenea, circa 20 de arbori au căzut pe drumuri publice, dar şi pe locuinţe, pe raza mai multor localităţi, între care Izvoru Alb, Secu, Bicaz şi Potoci.

Copacii căzuţi au lovit, de asemenea, şi liniile de tensiune, iar acestea s-au rupt, mai multe familii rămânând fără energie electrică.

Apa acumulată în urma precipitaţiilor abundente a intrat în mai multe gospodării, zeci de pompieri intervenind pentru evacuarea acesteia.

Judeţul Neamţ s-a aflat sub avertizare de precipitaţii, fiind semnalate ploi puternice şi vijelii.

Târgu-Jiu: trafic îngreunat de ploaia abundentă care a inundat mai multe străzi

Mai multe străzi din Târgu-Jiu au fost inundate miercuri, după o ploaie torenţială, una din zonele afectate fiind Debarcader.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Florin Chisim, a declarat că un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu a intervenit pe strada Locotenent Colonel Dumitru Petrescu pentru evacuarea apei de pe stradă, pentru a elimina pericolul de inundare a subsolurilor şi clădirilor din apropiere.

De asemenea, în zona 9 Mai, creanga unui copac s-a rupt şi a căzut pe o maşină, autoturismul fiind avariat uşor.

În urma ploilor torenţiale, şi strada Bicaz din Târgu-Jiu a fost inundată, maşinile intrând până la jumătate în apă.

Traficul rutier este îngreunat pe străzile inundate.

În plus, un echipaj cu o motopompă şi o electropompă a intervenit şi în oraşul Turceni, pentru evacuarea apei din subsolul unei clădiri aparţinând unei societăţi comerciale.

Judeţul Gorj este sub informare de instabilitate atmosferică accentuată şi disconfort termic până joi la ora 23.00. Meteorologii susţin că pot să cadă precipaţii de până la 45 l/mp, fiind anunţate frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină.

Trafic rutier blocat în Harghita din cauza unor copaci rupţi de vântul puternic

Traficul rutier este blocat, miercuri, pe DN13A Odorheiu Secuiesc - Miercurea-Ciuc şi pe DN12 Gheorgheni - Miercurea-Ciuc din judeţul Harghita, din cauza unor copaci rupţi de vântul puternic.

Potrivit Centrului Infotrafic, în judeţul Harghita, traficul rutier este întrerupt pe DN13A Odorheiu Secuiesc - Miercurea-Ciuc, în zona localităţii Satu Mare, dar şi pe DN12 Gheorgheni — Miercurea-Ciuc, în zona Voşlobeni.

Circulaţia rutieră este blocată din cauza unor copaci rupţi de vântul puternic şi căzuţi pe drum.

De asemenea, la Odorheiu Secuiesc Muzeul ”Haáz Rezső” a fost inundat, iar în curtea spitalului municipal mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternic.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cele mai multe probleme au fost semnalate la Odorheiu Secuiesc, unde un copac a căzut pe un bloc, iar Muzeul ”Haáz Rezső” şi mai multe gospodării au fost inundate.

De asemenea, în curtea Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc mai mulţi copaci au fost doborâţi de vijelii, iar pentru îndepărtarea acestora intervin şi reprezentanţi ai Primăriei.

Judeţul Harghita a fost sub avertizare cod portocaliu de inundaţii, fiind semnalate ploi torenţiale şi vânt puternic.

Trafic feroviar oprit pe magistrala 400, în Harghita, din cauza unui copac doborât de vânt

Traficul feroviar este oprit, miercuri, pe magistrala 400, în apropierea staţiei Mădăraş-Ciuc, judeţul Harghita, din cauza unui copac doborât de vânt pe firul de contact.

Potrivit Centrului Infotrafic, în judeţul Harghita traficul feroviar este oprit pe magistrala 400, la kilometrul feroviar 109+800, în apropierea staţiei Mădăraş-Ciuc, din cauza unui copac doborât de vânt pe firul de contact.

Şi traficul rutier a fost blocat, miercuri, pe DN13A Odorheiu Secuiesc - Miercurea-Ciuc şi pe DN12 Gheorgheni - Miercurea-Ciuc din judeţul Harghita, din cauza unor copaci rupţi de vântul puternic. Între timp, circulaţia rutieră a fost reluată.

De asemenea, la Odorheiu Secuiesc Muzeul ”Haáz Rezső” a fost inundat, iar în curtea spitalului municipal mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternic.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, declara, corespondentului MEDIAFAX, că cele mai multe probleme au fost semnalate la Odorheiu Secuiesc, unde un copac a căzut pe un bloc, iar Muzeul ”Haáz Rezső” şi mai multe gospodării au fost inundate.

De asemenea, în curtea Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc mai mulţi copaci au fost doborâţi de vijelii, iar pentru îndepărtarea acestora intervin şi reprezentanţi ai Primăriei.

Judeţul Harghita a fost sub avertizare cod portocaliu de inundaţii, fiind semnalate ploi torenţiale şi vânt puternic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici