Fotografia românului folosită pe pachetele de ţigări. Persoana nu a fost operată sau intubată la Institutul Inimii din Cluj

Conducerea Institutului Inimii ”Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca susţine că fotografia unui bărbat care apare pe pachete de ţigări nu are nicio legătură cu instituţia. Persoana despre care se presupune că a fost pozată nu a fost operată şi intubată în timpul internării, care a avut loc în anul 2012.

Urmărește
3107 afișări
Imaginea articolului Fotografia românului folosită pe pachetele de ţigări. Persoana nu a fost operată sau intubată la Institutul Inimii din Cluj

Cluj: Poza bărbatului de pe pachetele de ţigări nu are legătură cu Institutul Inimii (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)

Directorul Institutului Inimii ”Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca, Adrian Molnar, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că un bărbat despre care fiii lui stabiliţi în Marea Britanie susţin că apare în fotografie, a fost internat pentru efectuarea unei arteriografii, dar nu a fost operat şi a fost trimis pentru o intervenţie la un alt serviciu din Cluj, de chirurgie vasculară.

”Poza cu un bărbat care apare pe pachetele de ţigări nu are nicio legătură cu noi, persoana respectivă despre care se spune că ar fi fost internată la Institutul Inimii, ca nume, a fost internată în anul 2012 pentru investigaţii pe Cardiologie, nu pe Chirurgie, iar investigaţiile respective nu necesitau intubaţie orotraheală şi anestezie generală. A fost internat bărbatul respectiv pentru efectuarea unei arteriografii, nu a fost operat la noi şi a fost trimis pentru o intervenţie la un alt serviciu din Cluj, de chirurgie vasculară. În niciun caz acest bolnav care a fost internat la noi nu a fost intubat. Cei care au aruncat cu suspiciuni asupra unei instituţii de stat ar fi trebuit să se informeze înainte, pentru că afirmaţiile respective sunt minciuni”, a spus Molnar.

Pe pachetele de ţigări reclamate de o familie din Hunedoara stabilită în Marea Britanie apare fotografia unui bărbat care este intubat.

Potrivit lui Adrian Molnar, familia bărbatului respectiv ar trebui să vină cu dovezi că pacientul a suferit o intervenţie în spital, nu să aducă acuzaţii care nu sunt susţinute de evidenţele medicale.

”Pentru pozele respective trebuie să existe dovezi că aparţin individiului respectiv şi nu este altcineva, în condiţiile în care sunt 60 de reclamaţii similare înregistrate în întreaga UE. Bărbatul despre care se face referire a fost internat la noi în 2012 ori Directiva Europeană privind ţigările a fost dată în 2014, deci ce legătură are o internare cu doi ani înainte?”, s-a întrebat directorul Institutului Inimii Cluj-Napoca.

O familie de români stabiliţi în Marea Britanie acuză că a descoperit imaginea tatălui lor pe pachetele de ţigări vândute în mai multe ţări din Uniunea Europeană, aceştia dorind acum să dea în judecată instituţiile abilitate şi să ceară daune morale de un milion de euro, potrivit avocatului lor. Familia bănuieşte că fotografia ar putea proveni din perioada în care bărbatul, care a murit între timp, a fost internat la Spitalul Inimii din Cluj - Napoca.

"Acum două trei săptămâni au constatat apariţia pozei. A fost o întâmplare pentru că în momentul în care au aflat, practic nu au aflat ei direct, au venit nişte prieteni în vizită «Bună ce faci? Uite ce am cumpărat din Anglia», ei fiind în Anglia, de la un magazin. «Asta e a lui taică-tu?» Exact aşa s-a întâmplat. Poza circulă pe pachetele de ţigări şi din România şi din Uniune. Acea poză de pe pachetele de ţigări e una şi aceeaşi cu pozele pe care le avem noi în timpul vieţii, adică trăsăturile sunt în proporţie de 100% acelea. Noi urmează să facem demersul spre Spitalul Inimii din Cluj Napoca unde a fost internat, coincidenţa este mult prea mare pentru că în momentul în care a apărut directiva, el a fost internat şi a avut anestezie totală şi a fost intubat şi tot ce presupune asta. Familia îl recunoaşte, prietenii îl recunosc, prietenii care l-au văzut de puţine ori îl recunosc de pe pachetul respectiv şi noi vrem acum de fapt, ce ne interesează, să vină cineva cu o probă, că e de la minister că e de la Consiliul Uniunii, să ne prezinte originalul fotografiilor făcute", a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Adrian Cuculis, care se ocupă de acest caz.

Apărătorul a spus că familia are de gând să dea în judecată instituţiile abilitate şi să ceară daune morale de un milion de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici