- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fototeca online a comunismului românesc
Cea mai mare bază de date online cu fotografii din timpul comunismului din România va fi lansată joi, fonoteca, ce conţine aproximativ 10.000 de fotografii, putând fi accesată de pe site-urile Arhivelor Naţionale şi Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.
Fototeca online a comunismului românesc (Imagine: ro.wikipedia.org)
Arhivele Naţionale ale României (ANR) şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România (IICCR) lansează, joi, "Fototeca online a comunismului românesc", cea mai mare bază de date online cu fotografii din timpul comunismului în România, acoperind perioada 1945-1989.
Reprezentanţii Arhivelor Naţionale au furnizat fotografiile din depozitul propriu, iar IICCR le-a prelucrat pe cele relevante şi a finanţat realizarea motorului de căutare şi a bazei de date.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Fototeca va putea fi accesată de pe site-urile Arhivelor Naţionale şi Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi conţine aproximativ 10.000 de fotografii, majoritatea din fondul Comitetului Central al Partidului Comunist Român şi din cel al fostului Institut de Istorie a PCR.
Fotografiile reprezintă evenimente precum "intrarea Armatei Roşii în Bucureşti, evenimentele politice din 1944-1947, vizitele din străinătate ale liderilor comunişti, momente din viaţa personală a dictatorilor Gheorghe Gheorghiu-Dej şi Nicolae Ceauşescu, vizitele oficiale din ţară, congresele partidului, reuniunile culturale, liderii PCR în diferite ipostaze, nomenclatura de partid, lucrări ale dictatorilor, manifeste, mitinguri, portrete oficiale, evenimente publice", mai precizează sursa citată.
Proiectul a fost realizat în urma unui protocol semnat de ANR şi IICCR la 14 noiembrie 2007.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO