Fraţii Nuredin şi complicii lor rămân în arest preventiv

Fraţii Beinur şi Erchin Nuredin şi cinci dintre complicii lor, acuzaţi de şantaj, abuz în serviciu, evaziune fiscală şi delapidare, rămân în arest preventiv, instanţa supremă prelungind, joi, mandatele emise pe numele lor de procurorii Parchetului instanţei supreme.

Urmărește
70 afișări
Imaginea articolului Fraţii Nuredin şi complicii lor rămân în arest preventiv

Nuredin Beinur (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Magistraţii instanţei supreme au prelungit, joi, printr-o decizie definitivă, mandatele de arestare preventivă în cazul fraţilor Erchin şi Beinur Nuredin, a ofiţerului de poliţie judiciară Cristinel Niţoi, adjunctul şefului Poliţiei Neptun, precum şi a lui Nelu Mihai Balaban, Mannix Pădure, Constantin Ovidiu Pop şi Valentin Popa.

Curtea de Apel Bucureşti decisese, marţi, prelungirea mandatelor de arestare pentru şase din cei şapte inculpaţi, în cazul lui Cristinel Niţoi instanţa respingând propunerea procurorilor Parchetului instanţei supreme.

Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care joi a decis prelungirea mandatelor de arestare pentru toţi cei şapte, pe o perioadă de 30 de zile.

În 13 octombrie, Erchin şi Beinur Nuredin, Nelu Mihai Balaban, Mannix Pădure, Constantin Ovidiu Pop şi Valentin Popa au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme de şantaj, instigare sau complicitate la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, evaziune fiscală şi delapidare. Alături de aceştia a fost arestat şi ofiţerul de poliţie judiciară Cristinel Niţoi, adjunctul şefului Poliţiei Neptun, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi favorizarea infractorului.

Anchetatorii au stabilit că, începând din 1999, Nuredin Erchin şi Nuredin Beinur, împreună cu alte persoane din anturajul lor, percepeau taxe de protecţie de la diverşi oameni de afaceri, în schimbul promisiunii că-şi vor putea derula în linişte afacerile pe litoral.

"Taxele de protecţie se ridicau la câteva mii de euro anual. În ipoteza în care părţile vătămate depuneau plângeri penale la poliţie, inculpaţii, cu sprijinul unui poliţist de poliţie judiciară, reuşeau să stopeze cercetările în cauzele respective şi să muşamalizeze aflarea adevărului, prin obţinerea unor soluţii de netrimitere în judecată", potrivit procurorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici