Fraude online pe Facebook. Pagini compromise propagă oportunităţi false de investiţii

Utilizatorii Facebook sunt avertizaţi cu privire la o nouă ameninţare pe reţeaua de socializare: pagini compromise care promovează investiţii false şi încearcă să obţină informaţii personale prin phishing.

Urmărește
273 afișări
Imaginea articolului Fraude online pe Facebook. Pagini compromise propagă oportunităţi false de investiţii

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) dă exemplul unei pagini care aparţine unui magazin de biciclete care promovează un articol fals, pentru promovarea unei false oportunităţi de investiţie, care ar fi fost recomandată de persoane publice cunoscute şi folosind identiatea vizuală a presei.

Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecţionat către acest articol care încearcă să-l convingă să viziteze pagini de phishing.

Atacatorii vor astfel să convingă potenţiale victime să-şi furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investiţiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt, transmite DNSC.

Recomandări:

- citiţi şi analizaţi cu atenţie informaţiile culese din mediul online

- evitaţi accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunităţi rapide de îmbogăţire

- nu furnizaţi date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană

- atenţie la corectitudinea gramaticală şi la exprimarea textului în limba română. De multe ori atacatorii folosesc instrumente automate de traducere, care vor genera un text ciudat în exprimare şi plin de greşel

- verificaţi întotdeauna pe site-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), la secţiunea „Alerte Investitori – Informări” şi secţiunea „Atenţie la Entităţi Neautorizate!” informaţii referitoare la posibile fonduri care au ca scop înşelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere

- în cazul în care aţi introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizaţi imediat banca, iar dacă aţi fost păgubit prin această metodă depuneţi o plângere la Poliţie, fizic sau online

- dacă observaţi în mediul online iniţiative similare, raportaţi-le către reţeaua socială şi către DNSC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici