Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă că, prin acest proiect, copiii vor învăţa noţiunile de bază ale fotbalului şi vor avea oportunitatea de a descoperi matematica printr-un mod de abordare atractiv.
„Am lansat un manual auxiliar de matematică pentru clasele primare, o culegere de exerciţii, parte a programului naţional FRF susţine educaţia, care îşi propune să aducă împreună autorităţi, profesori, elevi şi fotbalişti pentru a combate abandonul şcolar. Fotbalul şi matematica nu se exclud. Prin acest proiect, copiii vor învăţa noţiunile de bază ale fotbalului şi vor avea oportunitatea de a descoperi matematica printr-un mod de abordare atractiv. În contextul în care tot mai mulţi pedagogi şi părinţi sunt îngrijoraţi de programa şcolară, care devine tot mai greu de asimilat de către copii, FRF contribuie la o abordare nouă a educaţiei prin fotbal”, a spus Burleanu.
Potrivit acestuia, jucătorii echipei naţionale de fotbal au purtat deja, la antrenamentul oficial de sâmbătă, tricouri cu formule matematice ale căror rezultate reprezintă numerele de pe tricourile lor de joc.
Jucătorul Claudiu Keşeru, ambasadorul proiectului FRF, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă că este plăcut surprins de această iniţiativă modernă.
„Copiii ne spuneau că dacă profesorii ne-ar prezenta altfel materia, dacă manualele ar fi mai atractive, alta ar fi tragerea către şcoală, m-am declarat fan convins al proiectului. În vacanţe, copiii au exerciţii de făcut, de ce să nu facem exerciţii cu o paralelă în fotbal, să le facem cu plăcere”, a spus Keşeru.
El va susţine iniţiativa FRF printr-un material video dedicat care va rula duminică seara pe stadionul Cluj Arena la partida România-Spania.
Printre problemele care apar în manualul de matematică se numără unele în care figurează jucătorii naţionalei de fotbal, cum ar fi: „Bogdan Stancu şi Florin Andone au înscris 28 de goluri în acest sezon. Andone a marcat cu 9 de goluri mai multe ca Stancu. Câte goluri a înscris Andone? Dar Stancu?” sau „Pe parcursul câtorva meciuri, Claudiu Keşeru, Gabriel Torje şi Răzvan Raţ au alergat, împreună, 50 de kilometri. Torje a alergat cu 9 km mai mult decât Raţ şi cu 5 mai mulţi decât Keşeru. Află câţi kilometri a alergat fiecare dintre cei trei tricolori”.
Noul manual, realizat împreună cu o editură, va putea fi achiziţionat de către părinţi şi profesori din toamna anului 2016.