Fritz: Avem deja 75% din cantitatea de gaz, plus 50.000 de tone de cărbune pentru iarna ce vine

  • Avem deja 75% din cantitatea de gaz necesară, plus 50.000 de tone de cărbune pentru iarna ce vine, iar echipa de la Colterm continuă achiziţiile, anunţă primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz.
  • El afirmă că în 2020, când a preluat funcţia, a găsit zero stocuri şi datorii mari.
Urmărește
163 afișări
Imaginea articolului Fritz: Avem deja 75% din cantitatea de gaz, plus 50.000 de tone de cărbune pentru iarna ce vine

Fritz: Avem deja 75% din cantitatea de gaz, plus 50.000 de tone de cărbune pentru iarna ce vine

„Avem deja 75% din cantitatea de gaz necesară, plus 50.000 de tone de cărbune pentru iarna ce vine. Echipa de la Colterm continuă achiziţiile. În noiembrie 2020 am găsit zero stocuri de cărbune, zero ţevi refăcute, un contract de gaz care expira după 3 zile şi peste 300 de milioane datorii. Acum avem stocuri istorice, contract la gaz, 30 km de reţea de termoficare modernizată şi datorii vechi de peste 70 milioane lei achitate”, scrie pe facebook Dominic Fritz.

El afirmă că Primăria municipiului Timişoara lucrează la un mare proiect de înverzire a modului de producere a energiei termice.

„Am depus un proiect de 219 milioane de lei pentru a putea instala 10 turbine pe gaz (sau pe hidrogen verde, în viitor) care produc atât energie termică, cât şi energie electrică. Astfel, vom înlocui aproape două treimi din consumul de cărbune pentru încălzirea centralizată şi vom reduce drastic poluarea. Sunt mândru de aceste realizări şi de echipa care a tras în aceşti ani”, încheie Fritz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici