- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.06.2012, 17:44)
- Aurelia Alexa ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FSLI: Dascălilor le este frică de elevi, sancţiunile trebuie înăsprite
Elevi care provin din familii dezorganizate sau "copii de bani gata" sunt, de cele mai multe ori, implicaţi în cazurile de violenţă în şcoală, iar sancţiunile ar trebui înăsprite, pentru că dascălilor le este uneori frică să intervină, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele FSLI, Simion Hancescu.
Urmărește
211 afișări
FSLI: Dascălilor le este frică de elevi, sancţiunile trebuie înăsprite, nota la purtare nu-i sperie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, a declarat, miercuri, că rezultatele parţiale transmise de Ministerul Educaţiei indică un număr mare de violenţe şi alte încălcări de regulament în şcoli, adică, în medie, o sută de astfel de acte pe judeţ.
În opinia sa, cauzele sunt multiple, de la regulamentul şcolar "prea blând" şi nepăsarea părinţilor, până la o problemă a societăţii actuale, care a dus la creşterea dozei de răutate în rândul copiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
"În primul rând, cred că sancţiunile sunt mult prea blânde în actualul regulament. Singura măsură este scăderea notei la purtare şi se pare că nu are efect pentru foarte mulţi elevi. Poate ar trebui introdusă exmatricularea şi în învăţământul obligatoriu. Înainte erau acele centre de reeducare. Pe de altă parte, sunt şi mulţi părinţi care nu se implică în educaţia copiilor, şi aceasta este o altă cauză. Nu dau cu anii la şcoală şi uneori vin şi chiar agresează profesorii dacă aplică sancţiuni copilului", a spus preşedintele FSLI.
Hancescu a precizat că, în majoritatea cazurilor, este vorba de copii din familii dezorganizate sau de "copii de bani gata", iar vina părinţilor nu poate fi ignorată.
"Este clar că e vina părinţilor. Când le cumpără maşini de zeci de mii de euro nu ştiu dacă le dau şi cea mai bună educaţie copiilor. Elevii au foarte multe drepturi, mai puţine obligaţii. Sunt atâtea cazuri în care dascălii sunt jigniţi de elevi şi elevii nu păţesc nimic. Iar dacă profesorul ia măsuri, toată mass-media este împotriva acelui dascăl", a mai spus Hancescu.
Liderul sindical crede că amplasarea unor camere de supraveghere în şcoli ar putea fi utilă, menţionând că acum paza trebuie asigurată de către cadrele didactice, fiecare unitate de învăţământ fiind obligată să asigure în pauze supravegherea.
Tot pentru combaterea violenţei în şcoli, în opinia lui Simion Hancescu ar trebui implicaţi mai mulţi factori: poliţia locală, şcoala, familia, autorităţile locale.
"Este un lucru îngrijorător. Au murit elevi, iar acest lucru este inadmisibil. A crescut doza de răutate a copiilor, şi asta pleacă de la o problemă a societăţii. Trebuie găsite nişte soluţii. Sunt foarte multe cazuri în care dascălilor le este frică să se implice şi chiar sunt neputincioşi. Pe lângă umilirea materială, nici respect nu există din partea elevilor şi părinţilor. Dacă un dascăl dă într-un elev, apar poliţia şi toată presa. Dacă un elev dă într-un dascăl, nu i se poate face nimic", a mai spus Hancescu.
Peste 4.000 de cazuri de cazurilor de violenţă, consum de alcool, discriminare şi furturi au fost înregistrate în intervalul martie-mai 2012, în şcolile din România, a informat, marţi, Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).
Conform datelor preliminare raportate de inspectoratele şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti, în perioada martie - mai 2012 au fost înregistrate în şcoli 4.131 de cazuri de violenţă, consum de alcool, discriminare şi însuşire de bunuri găsite.
"Având în vedere numărul mare de incidente violente raportate în şcoli la nivel naţional în ultima perioadă, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va demara elaborarea unui Plan Naţional de Acţiune pe termen mediu şi lung în vederea prevenirii şi combaterii acestui fenomen", a precizat sursa citată.
Potrivit MECTS, situaţia totală a incidentelor petrecute în şcoli pe tot parcursul anului şcolar 2011- 2012 va fi gata la sfârşitul lunii iunie.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe