- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.10.2013, 18:30)
- Elvira Gheorghita
Fundaţia "Ana Aslan": Ziua naţională antistres, pe 28 octombrie, ar trebui să fie liberă
Ziua naţională antistres, lansată, luni, de Fundaţia Internaţională "Ana Aslan", urmând a fi sărbătorită anual pe 28 octombrie, a trebui să fie nelucrătoare, potrivit preşedintelui fundaţiei, Luiza Spiru.
Urmărește
368 afișări
Fundaţia "Ana Aslan": Ziua naţională antistres ar trebui să fie liberă (Imagine: Hepta)
Fundaţia Internaţională "Ana Aslan" a lansat luni Ziua Naţională Antistres şi campania de informare pentru aceasta.
"România este a cincea ţară din Europa care a dedicat o zi antistres. Toamna este un moment melancolic, de bilanţ, un moment de răgaz, în care parcurile sunt frumoase. Această zi trebuie să fie una de răgaz", a spus Luiza Spiru.
Aceasta şi-a exprimat speranţa ca, începând din 2014, ziua de 28 octombrie să fie nelucrătoare.
"Tot ce putem face pentru noi este să prevenim şi să nu ajungem să tratăm bolile. Tehnologizarea şi accesul la informaţii reprezintă stresori în plus. Într-o zi liberă fiecare poate alege să facă ce vrea. Fără răgaz, degeaba muncim", a mai spus Luiza Spiru, cu ocazia lansării campaniei de informare antistres.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
Potrivit medicului, tinerii sunt cei mai afectaţi de stres, din cauze profesionale şi personale. Totodată, românii înregistrează un nivel de stres mai ridicat decât media europenilor.
Potrivit Luizei Spiru, stresul creşte riscul apariţiei mai multor afecţiuni: boli anxios-depresive, atacuri de panică, afecţiuni respiratorii, tulburări de micţiune, hipertensiune arterială, accidente cerebrale, boli cardiovasculare, tulburări de auz, colon iritabil, infertilitate, boli ale sistemului imunitar, tulburări motorii şi alcoolism.
Ea a mai spus că, în ultimul an, numărul celor care suferă de tulburări anxios-depresive a crescut cu 25 la sută, în contextul în care peste 50 la sută dintre aceste cazuri sunt netratate. În plus, 90 la sută dintre cei care au tulburări anxios-depresive pe care nu le recunosc şi pe care nu le tratează fac depresii, iar unul din doi pacienţi cu depresie netratată dezvoltă ulterior o boală de memorie.
Potrivit cercetărilor, oamenii se simt nefericiţi în mod special când au vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani, vârsta de 45 de ani fiind critică pentru a cădea pradă depresiei, a mai spus medicul.
Citește pe alephnews.ro: Călătorești în SUA fără viză. Kavalec: „Aprobările pentru călătoriile fără viză vor fi procesate online, în mai puțin de 3 zile”
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe