- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.03.2015, 21:00)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fundeni: Sistem unic de monitorizare a modului în care sunt trataţi pacienţii din terapie intensivă
Bolnavii internaţi pe platforma Fundeni vor fi monitorizaţi printr-un sistem unic în România, care înregistrează modul în care aceştia sunt trataţi şi se recuperează, a declarat, pentru MEDIAFAX, Şerban Bubenek, managerul Institutului "C.C. Iliescu".
Urmărește
426 afișări
Fundeni: Sistem unic de monitorizare a modului în care sunt trataţi pacienţii din terapie intensivă
Directorul a explicat că prin acest sistem vor fi monitorizaţi pacienţii în starea cea mai gravă, "trataţi intensiv cu o sumedenie de medicamente" şi "legaţi de tot felul de aparate".
"Vorbim de aproape 5.000 de pacienţi internaţi anual în clinicile de anestezie, terapie intensivă şi chirurgie generală pe platforma Fundeni, respectiv în Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu", Institutul Clinic şi Institutul Oncologic Fundeni. Sistemul este o premieră în România atât în ceea ce priveşte activitatea medicală generală, dar şi terapia intensivă", a spus Şerban Bubenek.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Sistemul va monitoriza continuu şi precis toate informaţiile medicale. Astfel, toate actele medicale care înainte erau documentate pe hârtie, cu riscul de a fi omise, vor fi înregistrate automat într-un sistem electronic operat de medic sau de asistentă.
"Vor fi lângă bolnav o sumedenie de date, care pot fi văzute la el la pat. Nu mai fuge asistenta la laborator după analize, ci le vede la patul bolnavului pentru că fiecare pat are un monitor, în legătură cu sistemul informatic al spitalului care preia toate datele (...) Efectele aşteptate şi cuantificabile ale implementării unui astfel de instrument modern de documentare, planificare şi înregistrare sunt: reducerea semnificativă a numărului de erori medicale şi creşterea siguranţei pacientului în specialitatea medicală cu cel mai înalt grad de tehnologizare al intervenţiilor medicale, creşterea productivităţii şi eficienţei activităţii medicale prin reducerea încărcării cu operaţii administrative şi birocratice, îmbunătăţirea prognosticului pacienţilor critici, ameliorarea costurilor, creşterea calităţii actului medical", a mai spus managerul institutului.
La Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" se fac peste 40 la sută din intervenţiile cardio-vasculare din România, peste 70 la sută din urgenţele chirurgicale cardiace pe cord deschis şi 50 la sută din urgenţele chirurgicale vasculare din ţară.
Anual, în Institutul Clinic Fundeni sunt internate 100.000 de persoane şi sunt efectuate peste 300.000 de consultaţii şi 6.000.000 de analize şi investigaţii. Este singurul spital din România unde se practică în mod curent transplantul hepatic şi chirurgia robotică având rezultate comparabile cu cele din Europa sau SUA. Aici funcţionează cel mai vechi, mai prestigios şi mai activ serviciu de transplant renal din România, dar şi cel mai nou serviciu de transplant medular.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
astăzi, 18:04
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil