Funeraliile lui Adrian Iovan: Peste 1.000 de oameni, prezenţi la înmormântarea fostului pilot

Peste 1.000 de oameni au asistat vineri după-amiază, în Bucureşti, la funeraliile pilotului Adrian Iovan, între cei prezenţi fiind rude, prieteni, foşti colegi, dar şi curioşi, cerşetori şi oameni ai străzii care sperau să primească de pomană.

Urmărește
1253 afișări
Imaginea articolului Funeraliile lui Adrian Iovan: Peste 1.000 de oameni, prezenţi la înmormântarea fostului pilot

Peste 1.000 de oameni la funeraliile lui Adrian Iovan (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Slujba de înmormântare a avut loc, începând cu ora 13.00, la Biserica "Sf. Ilie", aleasă pentru că Sfântul Ilie este considerat protectorul Forţelor Aeriene Române şi, implicit, al celor aflaţi la manşă. Sute de oameni veniseră la biserică, pentru slujbă, cu mult înainte.

Dintre apropiaţii pilotului decedat în accidentul din Apuseni, la funeralii au fost prezenţi fosta soţie a acestuia, Romaniţa Iovan, fiica dintr-o căsătorie anterioară, mama acesteia şi ultima parteneră de viaţă a celui dispărut.

Au venit, de asemenea, să-şi ia rămas bun de la Iovan prieteni, foşti colegi, aviatori, avocatul său şi mulţi oameni care nu l-au cunoscut - parte din ei pentru a aduce omagiul cuvenit "unui erou", iar alţii, din simplă curiozitate.

Puţin după ora 14.00, sicriul de culoare maron, acoperit, a fost scos din biserică, în aplauze, iar cortegiul funerar a plecat spre Cimitirul Bellu Catolic.

Pentru transportarea la cimitir a miilor de flori aduse de cei veniţi la biserică, familia pilotului a apelat la un camion.

Pe traseul spre Bellu Catolic, circulaţia a fost dirijată de poliţişti de la Rutieră, aflaţi în stradă conform rutinei de serviciu, şi nu solicitaţi special pentru aceste funeralii.

La cimitir aşteptau alte sute de oameni, între care 28 de localnici din Apuseni, participanţi la misiunea de salvare de după accident, dar şi alţi curioşi - mulţi veniţi cu copiii -, cerşetori şi oameni ai străzii în aşteptare de pomană - bani ori de-ale gurii. Pentru a fi menţinută ordinea, în cimitir au fost atât bodyguarzi angajaţi de familia lui Iovan, cât şi poliţişti.

Adrian Iovan a fost înmormântat după canoanele Bisericii Ortodoxe şi cu onoruri militare. S-au tras trei salve de armă, a fost intonat imnul naţional, iar un elicopter a aruncat valuri de flori peste mormânt.

Sicriul a fost coborât, în jurul orei 15.45, într-un loc de veci aflat lângă cel unde e înmormântat tatăl lui Iovan.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de un localnic, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţi Apuseni şi localnici.

Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar Aurelia Ion era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici